Siirry sisältöön

Helsinki

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) Helsinki 2021

 

  • Kaisaniemen puisto
  • Ke 28.7.2021 klo 12.00 – 01.00
  • To 29.7.2021 klo 12.00 – 01.00
  • Pe 30.7.2021 klo 12.00 – 01.00
  • La 31.7.2021 klo 12.00 – 01.00

Mukana olevat panimot

Panimot & juomavalmistajat

Näytteilleasettaja

Kaupunki

Kotisivu

Osaston nro.

Ranskalaiset pienpanimot -yhteisosasto
Ranska
2
Chateau Carsin
Rions, Ranska
3
8-Bit Brewing
Espoo
32
Bock's Corner Brewery
Vaasa
18
Fiskarsin Panimo
Fiskars
26
HIISI
Jyväskylä
10
Honkavuori
Joensuu
7
Iso-Kallan Panimo
Kuopio
17
Karvilan Panimo
Karvila
9
Kiiski
Mäntsälä
8
Kotka Steam Brewery
Kotka
21
Lammin Sahti
Lammi
1
Lapin Panimo
Rovaniemi
16
Loimaan Panimo Oy
Loimaa
19
Maku Brewing
Tuusula
20
Mallaskosken Panimo
Seinäjoki
31
Malmgårdin Panimo
Loviisa
14
Nokian Panimo
Nokia
6
Olu Bryki Raum / Suupohjan Panimo
Isojoki
5
OlutMylly
Forssa
15
Plevna / Koskipanimo
Tampere
29
Pyynikin Brewing Company
Tampere
23
Ruosniemi Brewery
Pori
28
Saimaa Brewing Co.
Mikkeli
14
Sonnisaari Panimo
Oulu
24
Stadin Panimo
Helsinki
30
Stallhagen Ab
Ahvenanmaa
22
Suomenlinnan Panimo
Helsinki
25
Takatalo & Tompuri
Virolahti
12
Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy
Lahti
11
Tornion Panimo
Tornio
13
Varastopanimo
Joutsa
4
Ägräs Distillery
Fiskars
27

Menu


Nordic Taco

Nordic Smokery valmistaa Premium Fast Foodia, jonka pohjana on laadukkaat kotimaiset raaka-aineet. Erikoisuutemme on 3m pitkä savustin, jolla valmistamme ruokamme. Kestosuosikkiamme Nordic Tacoa saa liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtona.

Nordic Taco, jonka pohjana on rieskaleipä. Raaka-aineissa pyrimme viimeiseen asti säilyttämään kotimaisuuden ja tukemaan lähituotantoa.

https://nordicsmokery.fi/
https://www.facebook.com/nordicsmokery/
https://www.instagram.com/nordicsmokery/

 


Ruisherkku

Mitä olisikaan Suomen kesä ja oluttapahtuma ilman Ruisherkkua?! Ruisleipä ja valkosipulin tuoksu huumaavat tapahtumakansaa jo kymmenettä kesää. Jos olet valkosipulin ystävä, tätä ei voi jättää väliin; valkosipulivoissa paahdetut ruisleivät ovat oluen parhaita ystäviä. Seuraa tuoksua ja maista joko yksin tai pöytäseurueen kanssa!

Ruisherkku on valkosipulivoissa paahdettua kotimaista ruisleipää. Ruisherkku on kasvisannos dipillä ja maustekurkuilla, Mättö ja Pekonitouhu ovat salamilla tai pekonilla lihaisammaksi tuunattuja versioita. Kimppakivasta riittää maistuvaa jaettavaa koko seurueelle. Seuraa tuoksua, tule ja maista!

www.facebook.com/Ruisherkku
@ruisherkku


Hellsinki’s Real Hot Dogs

Tarjoilemme parhaita mahdollisia hodareita ja wurstiannoksia. Ilman oikoteitä teemme kaikki täytteet, kastikkeet ja lisukkeet itse, tuoreista raaka-aineista. Tule ja testaa mikä on sinun suosikki Gourmet-hodarisi: New Yorker, Mexican vai German. Vai maistuisiko oluen seurana Currywurst tai Cheddar-Jalapeno?

Currywurst on perinteinen saksalainen herkku, Cheddar-jalapenowurst on mausteisemman ruoan ystäville. Lisukkeet  voit valita oman maun mukaan listaltamme. Gourmet Hodareista löytyy perinteisempi New Yorker, Mexicanissa on enemmän potkua ja German on hapankaalin ystävän valinta. Kaikki täytteet ja kastikkeet teemme itse tuoreista raaka-aineista. Yhteistyökumppanimme ovat Helsingin Makkaratehdas, Hellmans ja Nurmileipä.

@hki_real_hotdogs
www.facebook.com/makkaraherkku


Kuivalihakundi

Ronskilla otteella valmistettua kuivalihaa! Kuivalihakundilta löytyy valikoimasta muun muassa, nautaa, kanaa, porsasta, hevosta ja saksanhirveä!
Homma on saanut alkunsa kotikeittiöstä ja siitä, kun meille ei kelvannut paskat jerkyt! Ollaan vuosien aikana kasvettu alan merkittäväksi toimijaksi ja meijän visioissa tullaan olemaan maailman törkysin ja ronskein kuivaliha valmistaja!

Myymme kuivalihaa, suurimmaksi osaksi suomalaisista lihoista valmistettuna.


Visalle Oy & Haapasalon Hatsapuri

Visalle Oy on vuonna 2009 perustettu perheyritys.

Valikoimastamme löytyy aitoja Lappeenrantalaisia Vety ja Atomi lihapiirakoita (myös vege- ja gluteenittomat vaihtoehdot). Vedyt ja Atomit valmistetaan täysin suomalaisista raaka-aineista. Kesän 2021 uutuutena tuomme tapahtumiin, myös maankuuluja Haapasalon hatsapurileipiä. Hatsapurit valmistetaan pääsääntöisesti Puumalassa. Tilapäisesti hatsapureja voidaan kuitenkin toistaiseksi teettää sopimusvalmistajilla Suomessa ja Virossa, jos kapasiteetti Puumalassa ei riitä vastaamaan kysyntää.

facebook/visalleoy
FB: Haapasalon Hatsapuri
IG: @haapasalonhatsapuri


Texas BBQ

Texas BBQ tarjoaa food truckista herkullisia premium burgereita Black Angus pihveillä tai BBQ lihoilla. Lautasannoksena Texas chiliä. Texas BBQ on tuttu myös aiemmista SOPP -tapahtumista!


 


 

Juomatarjonta

Juomalistan löydät tästä!

Painettua käsiohjelmaa ei julkaista koronatilanteen takia, mutta mietojen juomien osalta julkaisemme tuotetiedot sähköisessä muodossa tapahtuman alkaessa nettisivuillamme. Julkaistavat tiedot perustuvat panimoiden ilmoittamiin tietoihin. Muutokset juomavalikoimassa ovat mahdollisia, ajan tasalla olevat juomatiedot ja valikoiman saatte ko. osastolta paikan päältä. Tarjolla on sadasta kolmeen sataan erilaista juomaa. Myös alkoholittomia juomia saatavissa.

Liput

LIPUT & INFOT

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18.00 saakka. Mikäli kuitenkin haluat juoda jotain, tarvitset virallisen SOPP -lasin, jonka voit ostaa etukäteen Tiketistä, tapahtumapäivinä Rautatientorilta klo 17.00 saakka ja pääportilta Kaisaniemestä. Suosittelemme ostamaan lasin etukäteen, jolloin vältät pääportin lasipisteen ruuhkat.

Mikäli haluatte sujuvamman sisääntulon ja iltarannekkeet jo saapuessanne, suosittelemme ostamaan pääsyliput etukäteen. Pöytävarausalueelle pääsee vain erillisellä pöytävarauslipulla. Tervetuloa!

Express -lasilippu Tiketistä

Express lasilipulla voit välttää lasipisteelle jonottamisen ja pääset klo 18.00 saakka alueelle sisään priority -sisäänkäynnin kautta. Lasin saat lippua vastaan saapuessasi alueelle. Lippu ei sisällä sisäänpääsyä klo 18 jälkeen.

Express -lasipiste Rautatientorilla

Myymme laseja myös Rautatientorilla aukiolopäivinä klo 17.00 saakka.

Sisäänpääsy yhdelle

Hinta sisältää yhden henkilön sisäänpääsyn alueelle priority -sisäänkäynnin kautta ja lasimaksun lippuun merkittynä päivänä. Ostamalla lipun etukäteen vältät jonot ja saat heti saapuessasi iltarannekkeen.

Sisäänpääsy kahdelle

Hinta sisältää kahden henkilön priority -sisäänpääsyt ja lasimaksut lippuun merkittynä päivänä. Ostamalla lipun etukäteen vältätte jonot ja saatte heti saapuessanne iltarannekkeet. Molempien henkilöiden tulee saapua samanaikaisesti alueelle.

Kolmen päivän lippu yhdelle

Hinta sisältää yhden henkilön priority -sisäänpääsyt alueelle kaikkina kolmena päivänä sekä yhden lasimaksun.

Pöytävaraus PÄIVÄ – max. 6 hlö

Hinta sisältää enintään kuuden henkilön priority -sisäänpääsyt ja lasimaksut lippuun merkittynä päivänä sekä oman pöydän erilliseltä pöytävarausalueelta. Hintaan kuuluu myös yksi pullovesi per henkilö sekä iltarannekkeet heti saapumisen yhteydessä. Pöytä on otettava käyttöön kahden ensimmäisen aukiolotunnin aikana, muuten pöytävaraus peruuntuu. Riittää, että yksi henkilö saapuu lipun kanssa ajoissa ja ottaa pöydän käyttöön. Muut voivat saapua myöhemminkin. Pöytä on käytössänne niin kauan kuin olette alueella ja pöytää käytätte.

Pöytävaraus ILTA – max. 6 hlö

Hinta sisältää enintään kuuden henkilön priority -sisäänpääsyt ja lasimaksut lippuun merkittynä päivänä sekä oman pöydän erilliseltä pöytävarausalueelta. Hintaan kuuluu myös yksi pullovesi per henkilö sekä iltarannekkeet heti saapumisen yhteydessä. Pöytä on otettava käyttöön klo 17 – 20 välisenä aikana. Riittää, että yksi henkilö saapuu lipun kanssa ajoissa ja ottaa pöydän käyttöön. Muut voivat saapua myöhemminkin. Pöytä on käytössänne niin kauan kuin olette alueella ja pöytää käytätte.

Yleisötasting – Tule mukaan SOPP tastingiin!

Olutreissun olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja Beer Sommelier Maria Markus sekä Beer Sommelier Olli Majanen johdattavat sinut olutmakujen ja –tarinoiden maailmaan. Maistat suomalaisia pienpanimotaidonnäytteitä ja kuulet niiden tekijöistä, raaka-aineista sekä panimoista kevyellä otteella. Samalla vinkataan Suomen olutmatkailunähtävyydet alueellasi sekä kerrotaan olutmatkailuvinkkejä. Tastingiin kuuluu 5 erilaista panimotuotetta ja se kestää noin puoli tuntia. Paikalla on aina yksi näistä oluen ammattilaisista.
Huom.! Pelkkä tasting -lippu ei oikeuta alueelle sisäänpääsyyn klo 18 jälkeen. Ostathan myös sisäänpääsyn klo 18 jälkeen alkaviin tastingeihin.

www.suuretoluet.fi

Osta lippuja

Lasimaksu

Lasimaksu ovelta on 5 euroa. Tyhjän lasin saa viedä kotiin. Mikäli palautat lasin ehjänä lasipisteeseen, hyvitämme lasista 2 eur. Jotta kukaan ei keräilisi toisten tuoppeja, hyvitys annetaan yhdestä lasista yhdelle henkilölle.

Saatavissa on myös yhden desilitran maistelulaseja, jotka myydään omaksi.

Tapahtumassa käytetään ainoastaan tapahtuman omia pestäviä laseja. Mikäli sinulle on ennestään virallinen SOPP -lasi, voit sitä käyttää. Lasimaksu sisältyy pääsylippujen ja ennakkolippujen hintaan.

Saapuminen

SOPP Helsinki järjestetään Kaisaniemen puistossa, jonne on helppo saapua kävellen, polkupyörällä, sähköpotkulaudalla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Tapahtuma-alue sijaitsee aivan Helsingin päärautatieaseman tuntumassa.

Rautatientorilla sijaitsee express -lasipiste, josta voit ostaa päiväsaikaan tapahtuman lasin ennakkoon ja vältät näin jonot Kaisaniemessä lasipisteelle.

Tapahtuman pääportti sijaitsee Kaisaniemen puiston Kansallisteatterin puoleisessa päädyssä.

Ohjelma

Tapahtuman pääosassa ovat suomalaiset pienpanimotuotteet.

Suomen Paras Olut -kilpailun lopputuomaristo on perjantaina tapahtuman ohjelmalavalla. Perjantai-illassa esiintyy Emilia Sisco Duo.

Lauantaina on perinteinen Sakari Nupposen tietovisa ja illalla esiintyy Janne Kaunisto Duo.

Tule mukaan SOPP tastingiin!  

Olutreissun olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja Beer Sommelier Maria Markus sekä Beer Sommelier Olli Majanen johdattavat sinut olutmakujen ja –tarinoiden maailmaan. Maistat suomalaisia pienpanimotaidonnäytteitä ja kuulet niiden tekijöistä, raaka-aineista sekä panimoista kevyellä otteella. Samalla vinkataan Suomen olutmatkailunähtävyydet alueellasi sekä kerrotaan olutmatkailuvinkkejä. Tastingiin kuuluu 5 erilaista panimotuotetta ja se kestää noin puoli tuntia, hinta 20 €/hlö.  Paikalla on aina yksi näistä oluen ammattilaisista.

Tastingit järjestetään:

  • perjantaina klo 16.00 ja 19.00
  • lauantaina klo 14.00, 16.00 ja 19.00
  • liput myynnissä Tiketissä. Rajoitettu henkilömäärä.

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Kartta

Hyvä tietää

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja lisätietoihin klikkaamalla tästä.

olutpajt