Siirry sisältöön

Hyvä tietää

Ikäraja

Tapahtuma-alueella voi olla alaikäisiä huoltajiensa seurassa päivittäin klo 18.00 saakka.
Klo 18.00 alkaen tapahtuma on tarkoitettu aikuisille ja ikäraja on 18 vuotta.

Pääsyliput ja pöytävaraukset

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18.00 saakka. Päiväsaikaan pitää erikseen ostaa lasi, mikäli haluaa tapahtumassa jotain juoda. Lisätietoja.

Ennakkolippuja ja pöytävarauksia voitte ostaa Tiketin kautta. Myynnissä olevat lipputuotteet saattavat paikkakunnittain vaihdella. Vaikka ennakkoon ei olisikaan lippuja saatavilla, myydään tapahtumaan lippuja portilta. Ennakkolipun ostaneet asiakkaat, ilmoittautukaa portin järjestyksenvalvojalle, vaikka tapahtumaan olisikin jonoa.

Tapahtuma on suosittu, joten kannattaa varautua ruuhkiin ja jonoihin porteilla. Klo 18.00 alkaen sisäänpääsymaksu on 10 eur/hlö. Ihmisiä otetaan alueelle sitä mukaan, kun alueella on tilaa.

Pääsylippujen hintaan sisältyy lasimaksu.

Lisätietoja lipuista ja pöytävarauksista: varaukset@suuretoluet.fi.

Yritys- ja ryhmäpaketit

Yrityksillä ja ryhmillä on mahdollisuus ostaa etukäteen ruoka- ja juomalippuja, jotka kelpaavat maksuvälineenä lippuun merkityn arvon edestä kaikilla ruoka- tai juomaosastoilla. Ruoka- ja juomalippuja voi ostaa myös paikan päältä info- ja rahannostopisteestä ilman erillistä ennakkotilausta.

Ryhmät voivat myös tehdä pöytä- ja vip-tilavarauksia suoraan järjestäjän kautta. Kysy myös yksityisiä tasting-tilaisuuksia ryhmällenne. Tasting-tilaisuudessa tutustutaan erilaisiin juomiin ammattilaisen johdolla.

Lisätietoja yritys- ja ryhmäpaketeista: varaukset@suuretoluet.fi

Turvallisuus, kielletyt esineet ja aineet

Viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi huomioittehan seuraavat rajoitukset saapuessanne tapahtumaan.

Vesipullon tuominen alueelle on sallittua seuraavin rajoituksin:

 • 0,5 litran avaamaton muovinen vesipullo / hlö tai
 • 0,5 litran tyhjä muovinen pullo / hlö

Alueelle ei saa tuoda:

 • Järjestyslaissa kiellettyjä esineitä eikä aineita
 • Alkoholia tai omia juomia (pois lukien edellä mainittu muovipullo)
 • Lasipulloja tai yli 0,5 litran muovipulloja
 • Tölkkejä
 • Ruokia
 • Sateenvarjoja
 • Saksia, soihtuja, tankoja, lippuja tai monitoimityökaluja
 • Polkupyöriä, potkulautoja, skeittilautoja, rullaluistimia
 • Lemmikkieläimiä
 • Muita vastaavan tyyppisiä esineitä ja aineita.

Tapahtumassa tehdään sisääntulotarkastuksia ja henkilökuntamme opastaa teitä sisääntuloon liittyvissä asioissa. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Turvallisuussyistä tapahtuma-alueella tulee käyttää jalkineita.

Lasikäytäntö

Tapahtumassa käytetään tapahtuman omia laseja. Mikäli haluat juoda jotain, tarvitset lasin.  Lasi on maksullinen. Tyhjän lasin saa viedä kotiin tai sen voi palauttaa lasipisteeseen, jolloin siitä hyvitetään osa.  Jotta kukaan ei keräilisi toisten laseja pöydistä, yksi henkilö saa hyvityksen vain yhdestä lasista.

Yhden desilitran lasi myydään omaksi eikä sitä lunasteta takaisin.

Asiakas menee ostamansa lasin kanssa valitsemalleen panimo-osastolle ja ostaa juoman. Alueella on lasinpesupisteitä, joissa asiakas voi käydä huuhtelemassa lasinsa ennen seuraavan juoman ostoa.

Mikäli sinulla on jo tapahtuman virallinen SOPP -lasi  ja portilla on ruuhkaa, kysy järjestyksenvalvojalta, tarvitseeko sinun jonottaa. Pääset suoraan sisään, jos jono johtuu lasipisteen ruuhkasta, mutta jos alue on täynnä, joudut tulemaan sisään jonon kautta.

Kaikkiin ennakkolippuihin sisältyy lasimaksu ja ennakkolipulla pääsee alueelle sisään jonon ohi. Ilmoittaudu portin järjestyksenvalvojalle, joka opastaa sinut eteen päin.

Löytötavarat

Tapahtuman aukioloaikoina voit tiedustella löytötavaroita järjestyksenvalvojilta tai rahannosto- ja infopisteestä.

SOPP Kuopion löytötavaratiedusteluihin vastaa SLT Savon Löytötavaratoimisto
p. 0600 92 111 (1,98+pvm/mpm).

SOPP Tampereen osalta ei ole löytötavaroita.

Narikka

Tapahtumissa on valvottu ja maksuton narikka, joka on tarkoitettu pienille kantamuksille. Narikkaan jätettyjä juomia ei saa nauttia tapahtuma-alueella.

Rahannosto ja maksaminen

Meillä käy maksuvälineenä käteinen raha ja yleisimmät maksukortit, myös kaikilla ruokamyyntiosastoilla.  Voit nostaa pääportin läheisyydestä käteistä yleisimmillä maksukorteilla ilman erillistä komissiota.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa erikseen merkityillä tupakointialueilla.
Epäselvyyksien välttämiseksi ja viihtyvyyden parantamiseksi tupakointirajoitus koskee myös sähkötupakkaa. Tapahtuma-alueella ei ole myynnissä tupakkaa.

Vesipiste

Alueella on vähintään yksi vesipiste, josta festarivieraat voivat ottaa puhtaan juomaveden.
Hygieniasyistä suosittelemme ottamaan veden SOPP -lasiin, koska siinä on pulloja suurempi suuaukko.

Vesipullon tuominen alueelle on kuitenkin sallittua seuraavin rajoituksin:

 • 0,5 litran avaamaton muovinen vesipullo / hlö tai
 • 0,5 litran tyhjä muovinen pullo / hlö

Tapahtumassa on myös myynnissä vesipulloja ja virvoitusjuomia.

Vähittäismyymälä

Joidenkin tapahtumapaikkakuntien yhteyteen tulee SOPP Shop, josta voi ostaa vähittäismyynnissä olevia panimotuotteita kotiin vietäväksi. Vähittäismyymälä sijaitsee tapahtuman pääportin läheisyydessä. Lainsäädännöstä johtuen myymälään ei saa mennä juomien kanssa eikä myymälästä ostettuja juomia saa nauttia tapahtuma-alueella.  Vähittäismyymälä sulkeutuu päivittäin klo 21.00.

SOPP Kuopion vähittäismyymälä sijaitsee pääportin läheisyydessä. Tervetuloa!

Ympäristö

Suuret Oluet – Pienet Panimot Helsingin -tapahtumalla on Ekokompassi -ympäristösertifikaatti. Toimimme kuitenkin kaikilla paikkakunnilla samalla tavalla. Käytämme pestäviä laseja, joista juoma maistuu paremmalta ja samalla muovijätteen määrä vähenee. Seuraamme jätemääriä ja pidämme tapahtuma-alueesta huolta. Jäte- ja wc-huollossa suosimme sellaisia yhteistyökumppaneita, joiden toiminnan tiedämme luotettavaksi. Siisteys edistää viihtyvyyttä ja parantaa turvallisuutta. Järjestämme SOPP-tapahtumia keskeisillä paikoilla, joihin ihmisillä on helppo tulla kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kauempaa tulevan henkilökunnan osalta pyrimme suosimaan kimppakyytejä aina, kun se on mahdollista. Näytteilleasettajia puolestaan opastamme jätteiden lajittelussa ja muissakin ympäristöasioissa. Tänä vuonna ruokamyyjät korvaavat perinteiset muoviset kertakäyttövälineet ympäristön kannalta paremmilla materiaaleilla.