Siirry sisältöön

Hyvä tietää

Turvallisuusjärjestelyt

Päivitetty 29.3.2023

Lähtökohdat

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumat järjestetään jälleen tuttuun tapaan kuudella eri paikkakunnalla kesän 2023 aikana.

Tälle sivulle on koottu tietoa tapahtumasta sekä monipuolisia vinkkejä. Täydennämme sivuja tapahtumiaen lähestyessä. Jos tämän tietopaketin jälkeen jää kysyttävää, niin lähetä sähköpostia info@suuretoluet.fi.

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumat onnistuttiin järjestämään myös koronavuosien kesäkuukausina hyvin eikä tiedossamme ole yhtään meihin liittyvää koronatapausta.

Ne hyväksi katsotut toimintatavat ja -mallit, joita toteutimme menestyksekkäästi, auttavat tilaisuuden järjestäjää, sen henkilökuntaa ja näytteilleasettajia sekä asiakkaita toimimaan myös tänä vuonna terveysturvallisuutta edistäen.

Olemme sitoutuneet turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. Suuret Oluet – Pienet Panimot on turvallinen tapahtuma!

Ikäraja

K-18 päivittäin klo 18.00 alkaen.
Päiväsaikaan alaikäiset voivat päästä alueelle huoltajansa valvonnassa ja seurassa.

Pääsyliput ja pöytävaraukset

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18.00 saakka.
Päiväsaikaan pitää erikseen ostaa SOPP-lasi, mikäli haluaa tapahtumassa jotain juoda. Lisätietoja.

Ennakkolippuja ja pöytävarauksia voitte ostaa Tiketin kautta. Myynnissä olevat lipputuotteet saattavat vaihdella paikkakunnittain. Vaikka ennakkoon ei olisikaan lippuja saatavilla, myydään tapahtumaan lippuja portilta. Ennakkolipun ostaneet asiakkaat, ilmoittautukaa portin järjestyksenvalvojalle, vaikka tapahtumaan olisikin jonoa.

Tapahtuma on suosittu, joten kannattaa varautua ruuhkiin ja jonoihin porteilla. Klo 18.00 alkaen tilaisuuteen on maksullinen sisäänpääsy, liput ovelta 15 eur. Ihmisiä otetaan alueelle sitä mukaan, kun alueella on tilaa.

Pääsylippujen hintaan sisältyy SOPP-lasi.

Lisätietoja lipuista ja pöytävarauksista: varaukset@suuretoluet.fi.

Yritys- ja ryhmäpaketit

Yrityksillä ja ryhmillä on mahdollisuus ostaa etukäteen ruoka- ja juomalippuja, jotka kelpaavat maksuvälineenä lippuun merkityn arvon edestä kaikilla ruoka- tai juomaosastoilla. Ruoka- ja juomalippuja voi ostaa myös paikan päältä infopisteestä ilman erillistä ennakkotilausta.

Ryhmät voivat myös tehdä pöytä- ja vip-tilavarauksia suoraan järjestäjän kautta. Kysy myös yksityisiä tasting-tilaisuuksia ryhmällenne. Tasting-tilaisuudessa tutustutaan erilaisiin juomiin ammattilaisen johdolla.

Tutustu yritys- ja ryhmäpaketteihin klikkaamalla tästä!

Tilaukset ja lisätiedot: varaukset@suuretoluet.fi

Turvallisuus, kielletyt esineet ja aineet

Viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi huomioittehan seuraavat rajoitukset saapuessanne tapahtumaan.

Vesipullon tuominen alueelle on sallittua seuraavin rajoituksin:

 • 0,5 litran avaamaton muovinen vesipullo / hlö

Alueella on maksuton vesipiste ja pullovettä voi ostaa esimerkiksi infopisteestä ja Lammin Sahdin osastolta.

Alueelle ei saa tuoda:

 • Järjestyslaissa kiellettyjä esineitä eikä aineita
 • Alkoholia tai omia juomia (pois lukien edellä mainittu muovipullo)
 • Lasipulloja tai yli 0,5 litran muovipulloja
 • Tölkkejä
 • Ruokia
 • Sateenvarjoja
 • Saksia, soihtuja, tankoja, lippuja tai monitoimityökaluja
 • Polkupyöriä, potkulautoja, skeittilautoja, rullaluistimia
 • Lemmikkieläimiä
 • Muita vastaavan tyyppisiä esineitä ja aineita.

Tapahtumassa tehdään sisääntulotarkastuksia ja henkilökuntamme opastaa teitä sisääntuloon liittyvissä asioissa. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Turvallisuussyistä tapahtuma-alueella tulee käyttää jalkineita.
Paidatta oleskelu ei ole sallittua tapahtuma-alueella.

Lasikäytäntö

Tapahtumassa käytetään tapahtuman omia laseja. Mikäli haluat juoda jotain, tarvitset SOPP-lasin. Lasi on maksullinen, hinta 5 euroa. Tyhjän lasin saa viedä kotiin tai sen voi palauttaa lasipisteeseen, jolloin siitä hyvitetään osa. Jotta kukaan ei keräilisi toisten laseja pöydistä, yksi henkilö saa hyvityksen vain yhdestä lasista.

Yhden desilitran lasi myydään omaksi eikä sitä lunasteta takaisin.

Asiakas menee ostamansa lasin kanssa valitsemalleen panimo-osastolle ja ostaa juoman. Alueella on lasinpesupisteitä, joissa asiakas voi käydä huuhtelemassa lasinsa ennen seuraavan juoman ostoa.

Mikäli sinulla on jo tapahtuman virallinen SOPP -lasi  ja portilla on ruuhkaa, kysy järjestyksenvalvojalta, tarvitseeko sinun jonottaa. Pääset suoraan sisään, jos jono johtuu lasipisteen ruuhkasta, mutta jos alue on täynnä, joudut tulemaan sisään jonon kautta.

Kaikkiin ennakkolippuihin sisältyy lasimaksu ja ennakkolipulla pääsee alueelle sisään jonon ohi. Ilmoittaudu portin järjestyksenvalvojalle, joka opastaa sinut eteen päin.

Löytötavarat

Tapahtuman aukioloaikoina voit tiedustella löytötavaroita järjestyksenvalvojilta tai infopisteestä.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan poliisille tai yksityiseen löytötavaratoimistoon. Ilmoitamme tällä sivulla paikkakunnittain, mihin löytötavarat on toimitettu.

Narikka

Tapahtumissa on valvottu ja maksuton narikka, joka on tarkoitettu pienille kantamuksille. Narikkaan jätettyjä juomia ei saa nauttia tapahtuma-alueella.

Maksaminen

Meillä käy maksuvälineenä yleisimmät maksukortit kaikilla myyntiosastoilla.

 

Tupakointi

Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa erikseen merkityillä tupakointialueilla.
Epäselvyyksien välttämiseksi ja viihtyvyyden parantamiseksi tupakointirajoitus koskee myös sähkötupakkaa. Tapahtuma-alueella ei ole myynnissä tupakkaa.

Vesipiste

Tapahtuma-alueelta löytyy maksuton vesipiste asiakkaiden käyttöön. Lisäksi ainakin Lammin Sahdin osastolta ja infopisteestä voi ostaa pullovettä.

Vesipullon tuominen alueelle on kuitenkin sallittua seuraavin rajoituksin:

 • 0,5 litran avaamaton muovinen vesipullo / hlö

 

Vähittäismyymälä

SOPP SHOP, mikä se on?

Se on vaihtelevan valikoiman, mielenkiintoisia pienpanimotuotteita mukaan myyvä vähittäismyymälä, joka sulkeutuu klo 21.00 ja joka sijaitsee juuri ennen uloskäyntiä.

Voit ostaa myymälästä tuotteita klo 21.00 asti ja tarvittaessa jättää ne ilmaiseen narikkaan ja jatkaa illanviettoa.

Poikkea ostoksille tai tule vain tutustumaan tuotteisiin!

Ympäristö

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumalla on Ekokompassi -ympäristösertifikaatti. Käytämme pestäviä laseja, joista juoma maistuu paremmalta ja samalla muovijätteen määrä vähenee. Seuraamme jätemääriä ja pidämme tapahtuma-alueesta huolta. Jäte- ja wc-huollossa suosimme sellaisia yhteistyökumppaneita, joiden toiminnan tiedämme luotettavaksi. Siisteys edistää viihtyvyyttä ja parantaa turvallisuutta. Järjestämme SOPP-tapahtumia keskeisillä paikoilla, joihin ihmisillä on helppo tulla kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kauempaa tulevan henkilökunnan osalta pyrimme suosimaan kimppakyytejä aina, kun se on mahdollista. Näytteilleasettajia puolestaan opastamme jätteiden lajittelussa ja muissakin ympäristöasioissa. Tänä vuonna ruokamyyjät korvaavat perinteiset muoviset kertakäyttövälineet ympäristön kannalta paremmilla materiaaleilla.