Siirry sisältöön

Hyvä tietää

Turvallisuus- ja poikkeusjärjestelyt korona-aikana

Päivitetty 1.9.2020

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumissa on aina kiinnitetty huomiota asiakkaiden turvallisuuteen ja alueen viihtyisyyteen. Korona-aikana kiinnitämme näihin asioihin huomiota entistäkin enemmän. Noudatamme toiminnassamme viranomaisten antamia ohjeita ja teemme osaltamme erilaisia toimenpiteitä rajoittaaksemme taudin leviämistä. Toimimme vastuullisesti ja otamme myös muut ihmiset huomioon.

 1. Suosittelemme vahvasti, että jokainen tapahtumaan tuleva asiakas ja näytteilleasettaja lataa puhelimeensa Koronavilkku -sovelluksen. Lisätietoja sovelluksesta täältä.
  *
 2. Huomioi, että yleisötilaisuuteen ei voi tulla eikä siellä olla, jos omaa koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli.
  *
 3. Tapahtuma-alueen väljyyttä on lisätty ja asiakaspaikkamääriä rajattu. Esimerkiksi yhteen normaalipöytään voi mennä nyt enintään kuusi henkilöä, kun aiemmin se oli kahdeksan. Jos lippu on ostettu 8-hengen pöytään ennen koronaa, järjestämme seurueelle pidemmän pöydän, jotta kaikki mahtuvat siihen. Nämä muutokset hoidetaan automaattisesti.
  *
 4. Muista pitää turvavälit jonottaessasi ja liikkuessasi alueella. Jonossa suositus on pitää vähintään yhden metrin väli edellä olevaan. Muista turvavälit myös kotiinlähdön aikana.
  *
 5. Alueella liikkuessa kannattaa käyttää leveämpiä käytäviä. Vältä kapeita pöytävälejä, ellei oma paikkasi ole juuri näissä pöydissä.
  *
 6. Saat hakea juomaa ja ruokaa kuten ennenkin myyntipisteistä. Muistathan turvaetäisyydet. Olemme lisänneet alueelle pöytiä ja penkkejä aiempaa enemmän, jotta jokaiselle löytyy tarvittaessa istumapaikka pöydän äärestä. Max.  6 hlö / pöytä.
  *
 7. Alueelle lisätään useita käsidesipisteitä mm. panimoiden ja ruokamyyjien läheisyyteen, porteille, wc-tilojen yhteyteen, narikkaan. Muista, että kädet voi aina käydä pesemässä vedellä ja saippualla ainakin wc-vaunussa, jossa on myös vesivessat.
  *
 8. Kaikilla osastoilla käy maksuvälineenä yleisimmät maksukortit. Toivomme, että käytät ensisijaisesti lähimaksua tai muita etämaksutapoja. Käteisen käyttöä ei suositella.
  *
 9. Riskiryhmään kuuluvat ovat tervetulleita tapahtumaan oman harkintansa mukaan.
  *
 10. Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, suojaa suusi ja nenäsi paperilla. Käytön jälkeen heitä paperi heti roskiin. Pese kädet tämän jälkeen tai käytä käsidesiä. Älä yski ja aivasta muita henkilöitä päin. Huomioi, että yleisötilaisuudessa ei saa olla, jos omaa koronavirukselle tyypillisiä oireita (ks. ohjeen 1. kohta).
  *
 11. Vesipiste ei ole käytössä tänä vuonna tartuntariskin minimoimiseksi. Alueelta voi ostaa pullovettä. WC-vaunun vesi ei ole juomakelpoista.
  *
 12. Lasien pesu on turvallista itsepalvelupisteissä. Suljemme pesureiden harjapuolen ja vain huuhtelupuoli on käytössä.
  *
 13. Seuraamme alueen siisteyttä tehostetusti ja pyyhimme kosketuspintoja. Toivomme, että jokainen vie omat roskansa roskakoriin. Kiitos!
  *
 14. Painettua käsiohjelmaa ei julkaista, mutta mietojen juomien osalta juomalista julkaistaan netissä.
  *
 15. Narikkalaput ovat kertakäyttöisiä. Käytä käsidesiä tapahtumaan tullessasi ja sieltä poistuessasi.
  *
 16. Pilkku tulee kulloinkin voimassa olevien säädösten mukaan (heinäkuussa klo 00.00). Poistumiseen on varattu aiempaa enemmän aikaa, jotta saamme pidettyä väljyyttä ja noudatettua turvaetäisyyksiä.
  *
 17. Jos sinulle tulee tapahtuma-aikana koronaviruksen oireita, ota viipymättä yhteys turvallisuushenkilökuntaan jatko-ohjeita varten. Muista pitää etäisyyttä muihin ihmisiin!
  *
 18. Viranomaisohjeiden mukaisesti tarvitsemme mahdollisuuksien mukaan tiedot kaikista alueella käyneistä henkilöistä, jos kaikista varotoimista huolimatta alueella tapahtuisi koronavirukselle altistumista. Käytännössä tarvitsemme nimen ja puhelinnumeron. Ennakkolipun ostaneiden tiedot saamme lippukaupasta ja muilta tiedot pyydetään portilla. Tietojen luovuttaminen ei ole pakollista vaan vapaaehtoista, mutta toivottavaa. Kerättyjä tietoja säilytetään tätä tarkoitusta varten 2-3 viikkoa, jonka jälkeen ne hävitetään (jos viranomainen ei ole tartuntatautiin vedoten niitä siihen mennessä tarvinnut). Portilla kerättyjä tietoja käsittelee turvallisuushenkilökunta. Ennakkoon saatuja tietoja käsitellään akkreditointi- ja lippukaupan tietosuojaselosteen mukaisesti.
  *
 19. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme ostamaan liput / pöytävaraukset etukäteen. Lippuja voi ostaa tapahtuman nettisivuilta ja Tiketistä (Helsinki, Turku, Oulu ja Tampere myynnissä, Lahden osalta lippukaupan päivitys on kesken). Alueelle pääsee päivittäin klo 18.00 asti ilmaiseksi, mikäli alueella on tilaa. Ikäraja on K-18 koko päivän.
  *
 20. Tutustu myös muihin Hyvä tietää -osion teksteihin. Mikäli nämä ohjeet ovat ristiriidassa muiden ohjeiden kanssa, noudatetaan näitä poikkeusajan ohjeita.
  *
 21. Jos sinulla on kysyttävää koronaviruksen vuoksi tehdyistä toimista tai tapahtumaan osallistumisesta, otathan meihin yhteyttä sähköpostilla varaukset(at)suuretoluet.fi. Kiitos yhteistyöstäsi!

Tervetuloa jälleen hyvien juomien ja herkullisten ruokien pariin!

Ikäraja

Koronarajoitusten aikana tapahtuma-alueen ikäraja on K-18 koko päivän.

Pääsyliput ja pöytävaraukset

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18.00 saakka. Päiväsaikaan pitää erikseen ostaa lasi, mikäli haluaa tapahtumassa jotain juoda.Lisätietoja.

Ennakkolippuja ja pöytävarauksia voitte ostaa Tiketin kautta. Myynnissä olevat lipputuotteet saattavat paikkakunnittain vaihdella. Vaikka ennakkoon ei olisikaan lippuja saatavilla, myydään tapahtumaan lippuja portilta. Ennakkolipun ostaneet asiakkaat, ilmoittautukaa portin järjestyksenvalvojalle, vaikka tapahtumaan olisikin jonoa.

Tapahtuma on suosittu, joten kannattaa varautua ruuhkiin ja jonoihin porteilla. Klo 18.00 alkaen tilaisuuteen on maksullinen sisäänpääsy (hinnat julkaistaan myöhemmin). Ihmisiä otetaan alueelle sitä mukaan, kun alueella on tilaa.

Pääsylippujen hintaan sisältyy lasimaksu.

Lisätietoja lipuista ja pöytävarauksista: varaukset@suuretoluet.fi.

Yritys- ja ryhmäpaketit

Yrityksillä ja ryhmillä on mahdollisuus ostaa etukäteen ruoka- ja juomalippuja, jotka kelpaavat maksuvälineenä lippuun merkityn arvon edestä kaikilla ruoka- tai juomaosastoilla. Ruoka- ja juomalippuja voi ostaa myös paikan päältä info- ja rahannostopisteestä ilman erillistä ennakkotilausta.

Ryhmät voivat myös tehdä pöytä- ja vip-tilavarauksia suoraan järjestäjän kautta. Kysy myös yksityisiä tasting-tilaisuuksia ryhmällenne. Tasting-tilaisuudessa tutustutaan erilaisiin juomiin ammattilaisen johdolla.

Lisätietoja yritys- ja ryhmäpaketeista: varaukset@suuretoluet.fi

Turvallisuus, kielletyt esineet ja aineet

Osiota päivitetty 17.7.2020

Viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi huomioittehan seuraavat rajoitukset saapuessanne tapahtumaan.

Vesipullon tuominen alueelle on sallittua seuraavin rajoituksin:

 • 0,5 litran avaamaton muovinen vesipullo / hlö

Korona-aikana alueella ei ole vesihanaa, vaan vettä voi ostaa esimerkiksi infopisteestä ja Lammin Sahdin osastolta.

Alueelle ei saa tuoda:

 • Järjestyslaissa kiellettyjä esineitä eikä aineita
 • Alkoholia tai omia juomia (pois lukien edellä mainittu muovipullo)
 • Lasipulloja tai yli 0,5 litran muovipulloja
 • Tölkkejä
 • Ruokia
 • Sateenvarjoja
 • Saksia, soihtuja, tankoja, lippuja tai monitoimityökaluja
 • Polkupyöriä, potkulautoja, skeittilautoja, rullaluistimia
 • Lemmikkieläimiä
 • Muita vastaavan tyyppisiä esineitä ja aineita.

Tapahtumassa tehdään sisääntulotarkastuksia ja henkilökuntamme opastaa teitä sisääntuloon liittyvissä asioissa. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Turvallisuussyistä tapahtuma-alueella tulee käyttää jalkineita.

Tutustuthan myös korona-ajan poikkeusohjeisiin tästä.

Lasikäytäntö

Tapahtumassa käytetään tapahtuman omia laseja. Mikäli haluat juoda jotain, tarvitset lasin.  Lasi on maksullinen. Tyhjän lasin saa viedä kotiin tai sen voi palauttaa lasipisteeseen, jolloin siitä hyvitetään osa.  Jotta kukaan ei keräilisi toisten laseja pöydistä, yksi henkilö saa hyvityksen vain yhdestä lasista.

Yhden desilitran lasi myydään omaksi eikä sitä lunasteta takaisin.

Asiakas menee ostamansa lasin kanssa valitsemalleen panimo-osastolle ja ostaa juoman. Alueella on lasinpesupisteitä, joissa asiakas voi käydä huuhtelemassa lasinsa ennen seuraavan juoman ostoa.

Mikäli sinulla on jo tapahtuman virallinen SOPP -lasi  ja portilla on ruuhkaa, kysy järjestyksenvalvojalta, tarvitseeko sinun jonottaa. Pääset suoraan sisään, jos jono johtuu lasipisteen ruuhkasta, mutta jos alue on täynnä, joudut tulemaan sisään jonon kautta.

Kaikkiin ennakkolippuihin sisältyy lasimaksu ja ennakkolipulla pääsee alueelle sisään jonon ohi. Ilmoittaudu portin järjestyksenvalvojalle, joka opastaa sinut eteen päin.

Löytötavarat

Tapahtuman aukioloaikoina voit tiedustella löytötavaroita järjestyksenvalvojilta tai rahannosto- ja infopisteestä.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan poliisille tai yksityiseen löytötavaratoimistoon. Ilmoitamme tällä sivulla paikkakunnittain, mihin löytötavarat on toimitettu.

Narikka

Tapahtumissa on valvottu ja maksuton narikka, joka on tarkoitettu pienille kantamuksille. Narikkaan jätettyjä juomia ei saa nauttia tapahtuma-alueella.

Rahannosto ja maksaminen

Meillä käy maksuvälineenä käteinen raha ja yleisimmät maksukortit, myös kaikilla ruokamyyntiosastoilla.  Voit nostaa pääportin läheisyydestä käteistä yleisimmillä maksukorteilla ilman erillistä komissiota.

Koronan vaikutukset

Korona-aikana toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi lähimaksua tai muuta etämaksua.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa erikseen merkityillä tupakointialueilla.
Epäselvyyksien välttämiseksi ja viihtyvyyden parantamiseksi tupakointirajoitus koskee myös sähkötupakkaa. Tapahtuma-alueella ei ole myynnissä tupakkaa.

Vesipiste

Osiota päivitetty 17.7.2020

Koronarajoitusten aikana puhdasvesi asiakkaille on järjestetty vähintään niin, että Lammin Sahdin osastolta ja infopisteestä voi ostaa pullovettä. Tutustuthan myös korona-ajan poikkeusohjeisiin tästä.

Vesipullon tuominen alueelle on kuitenkin sallittua seuraavin rajoituksin:

 • 0,5 litran avaamaton muovinen vesipullo / hlö

 

Vähittäismyymälä

Joidenkin tapahtumapaikkakuntien yhteyteen tulee SOPP Shop, josta voi ostaa vähittäismyynnissä olevia panimotuotteita kotiin vietäväksi. Vähittäismyymälä sijaitsee tapahtuman pääportin läheisyydessä. Lainsäädännöstä johtuen myymälään ei saa mennä juomien kanssa eikä myymälästä ostettuja juomia saa nauttia tapahtuma-alueella.  Vähittäismyymälä sulkeutuu päivittäin klo 21.00.  Tervetuloa!

Ympäristö

Suuret Oluet – Pienet Panimot Helsingin -tapahtumalla on Ekokompassi -ympäristösertifikaatti. Toimimme kuitenkin kaikilla paikkakunnilla samalla tavalla. Käytämme pestäviä laseja, joista juoma maistuu paremmalta ja samalla muovijätteen määrä vähenee. Seuraamme jätemääriä ja pidämme tapahtuma-alueesta huolta. Jäte- ja wc-huollossa suosimme sellaisia yhteistyökumppaneita, joiden toiminnan tiedämme luotettavaksi. Siisteys edistää viihtyvyyttä ja parantaa turvallisuutta. Järjestämme SOPP-tapahtumia keskeisillä paikoilla, joihin ihmisillä on helppo tulla kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kauempaa tulevan henkilökunnan osalta pyrimme suosimaan kimppakyytejä aina, kun se on mahdollista. Näytteilleasettajia puolestaan opastamme jätteiden lajittelussa ja muissakin ympäristöasioissa. Tänä vuonna ruokamyyjät korvaavat perinteiset muoviset kertakäyttövälineet ympäristön kannalta paremmilla materiaaleilla.

Koronan vaikutukset

Ympäristön huomioiminen toiminnoissamme on tärkeää myös korona-aikana. Ensisijaisesti olemme velvoitettuja huolehtimaan ihmisten turvallisuudesta ja terveydestä. Onnistuaksemme tässä, joudumme tekemään joitakin väliaikaisia ratkaisuja ja poiketa ympäristösuunnitelmastamme. Edelleenkin poikkeusaikana käytämme pestäviä laseja, lajittelemme jätteet ja järjestämme tapahtuman alueilla, jonne ihmisten on helppo tulla kävellen, pyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Noudatamme toiminnassamme viranomaisten antamia ohjeita. Ekokompassi työmme jatkuu myös poikkeusaikana.