Siirry sisältöön

Turku

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) Turku 2021

 • Juomalistan löydät tästä!
 • Aluekartan löydät tästä!

 • Mannerheiminpuisto (Mikaelinpuisto)
 • To 12.8.2021 klo 15.00 – 23.00
 • Pe 13.8.2021 klo 15.00 – 23.00
 • La 14.8.2021 klo 12.00 – 23.00
 • Valomerkki tulee klo 22.00.
 • Tiedote 6.8.2021: SOPP Turku järjestetään terveysturvallisesti ja uudet ravintolarajoitukset huomioiden.

Tutustuthan koronaohjeisiin ja toimitaan yhdessä toisistamme huolehtien

Järjestäjä vahvasti suosittelee asiakkaille kasvomaskin tai visiirin käyttöä seuraavissa tilanteissa:
– Turvatarkastuksessa ja sisääntuloprosessin aikana
– WC-tiloissa
– SHOP-SOPP myymälässä
– Jonotustilanteissa
– Aina, kun poistut omasta pöydästäsi

Toimitaan yhdessä vastuullisesti, jotta koronavirus ei leviä. Olemme tehneet paljon erilaisia toimenpiteitä, joilla koronaviruksen leviämistä ehkäistään tapahtumassa. Tapahtuma-alueelle ei saa tulla jos sinulla on nuhaa tai yskää tai muita koronavirukselle tyypillisiä oireita. Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, suojaathan suusi / nenäsi nenäliinalla. Heitä nenäliina tämän jälkeen roskiin ja pese kädet wc-vaunussa tai käytä käsidesiä. Tutustu laajempiin ohjeisiin tarkemmin tästä.

Koronaturvallisuusohjeet

SOPP järjestetään nyt seitsemättä kertaa Turussa

Miltä kuulostaisi kesä, pienpanimofestarit, juomat oikeista laseista, rento tunnelma ja laaja juomavalikoima? SOPP eli Suuret Oluet – Pienet Panimot on vastaus tähän kaikkeen. Kesällä 2021 seitsemättä kertaa Turussa järjestettävä Suuret Oluet – Pienet Panimot -festivaali järjestetään Turun keskustan alueella.

Panimot & juomavalmistajat

Näytteilleasettaja

Kaupunki

Kotisivu

Bock's Corner Brewery
Vaasa
Fiskarsin Panimo
Fiskars
Honkavuori
Joensuu
Lammin Sahti
Lammi
Linden Brewery
Rauma
Loimaan Panimo
Loimaa
Mallassepät
Naantali
Malmgårdin Panimo
Loviisa
Olu Bryki Raum / Suupohjan panimo
Isojoki
Paloaseman Panimo
Nummi
Panimoyhtiö X
Jyväskylä
Plevna / Koskipanimo
Tampere
Pyynikin Brewing Company
Tampere
Stadin Panimo
Helsinki
Stallhagen Ab
Ahvenanmaa
Takatalo & Tompuri
Virolahti
Ägräs Distillery
Fiskars

Menu

Ruisherkku

Mitä olisikaan Suomen kesä ja oluttapahtuma ilman Ruisherkkua?! Ruisleipä ja valkosipulin tuoksu huumaavat tapahtumakansaa jo kymmenettä kesää. Jos olet valkosipulin ystävä, tätä ei voi jättää väliin; valkosipulivoissa paahdetut ruisleivät ovat oluen parhaita ystäviä. Seuraa tuoksua ja maista joko yksin tai pöytäseurueen kanssa!

Ruisherkku on valkosipulivoissa paahdettua kotimaista ruisleipää. Ruisherkku on kasvisannos dipillä ja maustekurkuilla, Mättö ja Pekonitouhu ovat salamilla tai pekonilla lihaisammaksi tuunattuja versioita. Kimppakivasta riittää maistuvaa jaettavaa koko seurueelle. Seuraa tuoksua, tule ja maista!

www.facebook.com/Ruisherkku
@ruisherkku


Nordic Taco

Nordic Smokery valmistaa Premium Fast Foodia, jonka pohjana on laadukkaat kotimaiset raaka-aineet. Erikoisuutemme on 3m pitkä savustin, jolla valmistamme ruokamme. Kestosuosikkiamme Nordic Tacoa saa liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtona.

Nordic Taco, jonka pohjana on rieskaleipä. Raaka-aineissa pyrimme viimeiseen asti säilyttämään kotimaisuuden ja tukemaan lähituotantoa.

https://nordicsmokery.fi/
https://www.facebook.com/nordicsmokery/
https://www.instagram.com/nordicsmokery/


Hellsinki’s Real Hot Dogs

Tarjoilemme parhaita mahdollisia hodareita ja wurstiannoksia. Ilman oikoteitä teemme kaikki täytteet, kastikkeet ja lisukkeet itse, tuoreista raaka-aineista. Tule ja testaa mikä on sinun suosikki Gourmet-hodarisi: New Yorker, Mexican vai German. Vai maistuisiko oluen seurana Currywurst tai Cheddar-Jalapeno?

Currywurst on perinteinen saksalainen herkku, Cheddar-jalapenowurst on mausteisemman ruoan ystäville. Lisukkeet  voit valita oman maun mukaan listaltamme. Gourmet Hodareista löytyy perinteisempi New Yorker, Mexicanissa on enemmän potkua ja German on hapankaalin ystävän valinta. Kaikki täytteet ja kastikkeet teemme itse tuoreista raaka-aineista. Yhteistyökumppanimme ovat Helsingin Makkaratehdas, Hellmans ja Nurmileipä.

@hki_real_hotdogs
www.facebook.com/makkaraherkku


Kuivalihakundi

Ronskilla otteella valmistettua kuivalihaa! Kuivalihakundilta löytyy valikoimasta muun muassa, nautaa, kanaa, porsasta, hevosta ja saksanhirveä!
Homma on saanut alkunsa kotikeittiöstä ja siitä, kun meille ei kelvannut paskat jerkyt! Ollaan vuosien aikana kasvettu alan merkittäväksi toimijaksi ja meijän visioissa tullaan olemaan maailman törkysin ja ronskein kuivaliha valmistaja!

Myymme kuivalihaa, suurimmaksi osaksi suomalaisista lihoista valmistettuna.


Visalle Oy & Haapasalon Hatsapuri

Visalle Oy on vuonna 2009 perustettu perheyritys.

Valikoimastamme löytyy aitoja Lappeenrantalaisia Vety ja Atomi lihapiirakoita (myös vege- ja gluteenittomat vaihtoehdot). Vedyt ja Atomit valmistetaan täysin suomalaisista raaka-aineista. Kesän 2021 uutuutena tuomme tapahtumiin, myös maankuuluja Haapasalon hatsapurileipiä. Hatsapurit valmistetaan pääsääntöisesti Puumalassa. Tilapäisesti hatsapureja voidaan kuitenkin toistaiseksi teettää sopimusvalmistajilla Suomessa ja Virossa, jos kapasiteetti Puumalassa ei riitä vastaamaan kysyntää.

facebook/visalleoy
FB: Haapasalon Hatsapuri
IG: @haapasalonhatsapuri

 


Iron Pig Food Truck

Tamperelainen Food Truck & Catering-yritys.

Keittiössä häärää kaksi kokkia, Heidi & Edi.

Ruokafilosofia: Intohimona on liha ja käsityönä valmistettu hemmetin hyvä Street Food! Makuja sekä vaikutteita haetaan ympäri maailmaa ja niitä miksaillaan omilla twisteillä. Tästä on unelmoitu ja tätä tehdään täydellä sydämellä.

Menu:

 • Black Angus Smash burger Cheddarilla
 • Black Angus Smash burger Gorgonzolalla
 • Friteerattua kanaa ”Kara-Age”, hunajaa, chiliä ja majoneesia

Instagram: @ironpigfood
Facebook: @IronPigFood


 

Juomatarjonta

 

Kun tapahtuma alkaa, julkaisemme tässä kohdassa mietojen juomien listan. Julkaistavat tiedot perustuvat panimoiden ilmoittamiin tietoihin. Muutokset juomavalikoimassa ovat mahdollisia, ajan tasalla olevat juomatiedot ja valikoiman saatte ko. osastolta paikan päältä. Tarjolla on sadasta kolmeen sataan erilaista juomaa. Myös alkoholittomia juomia saatavissa.

Liput

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18:00 saakka. Myös päiväsaikaan pitää erikseen ostaa SOPP lasi, mikäli haluat jotain juoda.
Jos sinulla on aiemmilta vuosilta virallinen SOPP -lasi, voit käyttää myös sitä.

Kaikkiin ennakkolippuihin sisältyy lasimaksu lasituopista. Tyhjän lasin saat viedä kotiin. Jos palautat lasin lasipisteelle ehjänä, siitä hyvitetään 2 euroa. Max. 1 hyvitys / hlö. Tapahtumassa käytetään ainoastaan tapahtuman omia laseja.

Express -lasilippu

Express lasilipulla voit välttää lasipisteelle jonottamisen ja pääset klo 18.00 saakka alueelle sisään priority -sisäänkäynnin kautta. Lasin saat lippua vastaan saapuessasi alueelle. Lippu ei sisällä sisäänpääsyä klo 18 jälkeen.

Sisäänpääsy yhdelle

Hinta sisältää yhden henkilön sisäänpääsyn alueelle priority -sisäänkäynnin kautta ja lasimaksun lippuun merkittynä päivänä. Ostamalla lipun etukäteen vältät jonot ja saat heti saapuessasi iltarannekkeen.

Sisäänpääsy kahdelle

Hinta sisältää kahden henkilön priority -sisäänpääsyt ja lasimaksut lippuun merkittynä päivänä. Ostamalla lipun etukäteen vältätte jonot ja saatte heti saapuessanne iltarannekkeet. Molempien henkilöiden tulee saapua samanaikaisesti alueelle.

Kolmen päivän lippu yhdelle

Hinta sisältää yhden henkilön priority -sisäänpääsyt alueelle kaikkina kolmena päivänä sekä yhden lasimaksun.

Pöytävaraus PÄIVÄ – max. 6 hlö

Hinta sisältää enintään kuuden henkilön priority -sisäänpääsyt ja lasimaksut lippuun merkittynä päivänä sekä oman pöydän erilliseltä pöytävarausalueelta. Hintaan kuuluu myös yksi pullovesi per henkilö sekä iltarannekkeet heti saapumisen yhteydessä. Pöytä on otettava käyttöön kahden ensimmäisen aukiolotunnin aikana, muuten pöytävaraus peruuntuu. Riittää, että yksi henkilö saapuu lipun kanssa ajoissa ja ottaa pöydän käyttöön. Muut voivat saapua myöhemminkin. Pöytä on käytössänne niin kauan kuin olette alueella ja pöytää käytätte.

Pöytävaraus ILTA – max. 6 hlö

Hinta sisältää enintään kuuden henkilön priority -sisäänpääsyt ja lasimaksut lippuun merkittynä päivänä sekä oman pöydän erilliseltä pöytävarausalueelta. Hintaan kuuluu myös yksi pullovesi per henkilö sekä iltarannekkeet heti saapumisen yhteydessä. Pöytä on otettava käyttöön klo 17 – 20 välisenä aikana. Riittää, että yksi henkilö saapuu lipun kanssa ajoissa ja ottaa pöydän käyttöön. Muut voivat saapua myöhemminkin. Pöytä on käytössänne niin kauan kuin olette alueella ja pöytää käytätte.

Yleisötasting – Tule mukaan SOPP tastingiin!

Olutreissun olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja Beer Sommelier Maria Markus sekä Beer Sommelier Olli Majanen johdattavat sinut olutmakujen ja –tarinoiden maailmaan. Maistat suomalaisia pienpanimotaidonnäytteitä ja kuulet niiden tekijöistä, raaka-aineista sekä panimoista kevyellä otteella. Samalla vinkataan Suomen olutmatkailunähtävyydet alueellasi sekä kerrotaan olutmatkailuvinkkejä. Tastingiin kuuluu 5 erilaista panimotuotetta ja se kestää noin puoli tuntia. Paikalla on aina yksi näistä oluen ammattilaisista.

Huom.! Pelkkä tasting -lippu ei oikeuta alueelle sisäänpääsyyn klo 18 jälkeen. Ostathan myös sisäänpääsyn klo 18 jälkeen alkaviin tastingeihin.

Osta lippuja

Lasimaksu

Lasimaksu ovelta on 5 euroa. Tyhjän lasin saa viedä kotiin. Mikäli palautat lasin ehjänä lasipisteeseen, hyvitämme lasista 2 eur. Jotta kukaan ei keräilisi toisten tuoppeja, hyvitys annetaan yhdestä lasista yhdelle henkilölle.

Saatavissa on myös yhden desilitran maistelulaseja, jotka myydään omaksi.

Tapahtumassa käytetään ainoastaan tapahtuman omia pestäviä laseja. Mikäli sinulle on ennestään virallinen SOPP -lasi, voit sitä käyttää. Lasimaksu sisältyy pääsylippujen ja ennakkolippujen hintaan.

Saapuminen

SOPP Turku järjestetään Mannerheiminpuistossa (Mikaelinpuisto), jonne on helppo saapua kävellen, polkupyörällä, sähköpotkulaudalla tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Tapahtuman pääportti sijaitsee Mannerheiminpuiston Puutarhakadun ja Koulukadun puoleisessa kulmassa.

Ohjelma

Tapahtuman pääosassa ovat suomalaiset pienpanimotuotteet.
Olemme jälleen mukana Turun Taiteiden Yössä.

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Kartta

Hyvä tietää

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja lisätietoihin klikkaamalla tästä.
Hyvä tietää osiossa on myös korona-ajan poikkeusohjeet.