Siirry sisältöön

Medialle

Käsityöoluiden juhlaa jälleen Lahden Matkustajasatamassa

Suuret Oluet – Pienet Panimot
Lammin Sahti Oy

 

LEHDISTÖTIEDOTE 5.7.2021

Käsityöoluiden juhlaa jälleen Lahden Matkustajasatamassa

 

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma (SOPP) kokoaa jälleen tuhansia pienpanimojuomien ystäviä Lahden Matkustajasatamaan. Lahdessa olut-, sahti- ja siiderijuhlia vietetään 8.–10.7.2021 (to-la).

Tapahtumassa pääosassa ovat kotimaisten pienpanimoiden oluet, siiderit, tisleet ja virvoitusjuomat. Erilaisia maisteltavia juomia tapahtumassa on lähes 200. Tarjolla on myös juomien kyytipojaksi sopivia ruokia. Tapahtumien järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhteistyössä Pienpanimoliiton kanssa.

Tänä vuonna Lahdessa mukana olevat pienpanimot ovat: 8-Bit Brewing, Fiskarsin Panimo, Hollolan Hirvi, Panimo Honkavuori, Iso-Kallan Panimo, Panimo Kiiski, Lammin Sahti, Maku Brewing, Stadin Panimo, Suomenlinnan Panimo, Takatalo & Tompuri Brewery, Teerenpeli, Tornion Panimo, Varastopanimo, Waahto Brewery ja Ägräs Distillery.

Ruokatoimijoina ovat: Hellsinki´s Real Hot Dogs, Kuivalihakundi, Texas BBQ ja Visallen Vedyt ja Atomit sekä Haapasalo Hatsapuri.

Lahdesta se kaikki alkoi vuonna 2003

Lahden Matkustajasatamassa SOPP-tapahtuma järjestetään 19. kertaa. Koko tapahtuma on saanut alkunsa Lahdesta. Tänä vuonna se on myös Tampereella, Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Vantaalla. Tapahtumasta on vuosien myötä kasvanut Suomen suurin pienpanimotapahtuma, jossa viime vuonna kävi koronasta huolimatta yli 40000 vierailijaa.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa erityisesti huomioon; kaikille asiakkaille on oma istumapaikka ja alue on rakennettu väljäksi. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ikäraja SOPP-tapahtumaan on 18 vuotta. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, festivaali elää niiden mukaisesti. Lisäksi olemme sitoutuneet turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. Suuret Oluet – Pienet Panimot on turvallinen tapahtuma! Olemme saaneet Ekokompassi -sertifikaatin myös Lahden tapahtumalle. Sertifikaatti on ollut Helsingissä käytössä jo kuuden vuoden ajan.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjoaa joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan. ”Viime kesän ja viime viikkoisen Tampereen SOPP -tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä erinomaisesti, sillä kauppa on käynyt hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa

 

Suomalainen olutfestivaali

Lahden tapahtumassa on uutena ohjelmana oluttastingit, joita voi varata myös etukäteen Tiketistä tai suoraan alueen infosta. Näitä tastingeja vetää Suomen olutalan huiput; Aniko Lehtinen, Olutliiton puheenjohtaja, Maria Markus ja Olli Majanen, molemmat olutsommeliereja. Lauantaina illan ohjelmasta vastaa Leipomo-yhtye.

SOPP Shopista voi ostaa mukaan pienpanimoiden alle 5,5 %:n tuotteita klo 21 asti. Kaikilla myyntipisteillä käy maksuvälineenä joko lähimaksu, korttimaksu tai käteinen. Haluamme tehdä maksamisesta helppoa ja ongelmatonta kaikille osapuolille!

SOPP-tapahtuma on avoinna Lahden Matkustajasatamassa torstaina 8.7. klo 15-24, perjantaina ja lauantaina 9.-10.7. klo 12–24. Alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18:00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12,00 € sisäänpääsymaksu, joka sisältää lasin.

Vuosien kokemusten siivittämänä tapahtumassa käytetään 5 € pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona oluttapahtumasta. Laseissa on tapahtuman oma logo. Palautettaessa ehjästä lasista hyvitetään 2 €. Myynnissä on myös pieniä 1 dl:n maistelulaseja 5 € hintaan, mutta näitä laseja ei voi palauttaa. Lasipisteestä ja pesun opastuksesta vastaavat Sahtilahden talkoolaiset.

Lue lisää Lahden SOPP:in järjestelyistä: https://suuretoluet.fi/lahti/

Lisätietoja antaa: Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi