Siirry sisältöön

Medialle

Käsityöoluiden juhlaa jälleen Lahden Matkustajasatamassa

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma (SOPP) kokoaa jälleen tuhansia pienpanimojuomien ystäviä Lahden Matkustajasatamaan. Lahdessa olut-, sahti- ja siiderijuhlia vietetään 4.–6.7.2019 (to-la).

Tapahtumassa pääosassa ovat kotimaisten pienpanimoiden oluet, siiderit, tisleet ja virvoitusjuomat. Erilaisia maisteltavia juomia tapahtumassa on lähes 200. Tarjolla on myös oluen kyytipojaksi sopivia ruokia. Tapahtumien järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhteistyössä Pienpanimoliiton kanssa.

Tänä vuonna Lahdessa mukana olevat pienpanimot ovat: Bryggeri Helsinki, Hollolan Hirvi, Iso-Kallan Panimo, Kanavan Panimo, Lammin Sahti, Malmgårdin Panimo, Panimo Kiiski, Saimaa Brewing Company, Suomenlinnan Panimo, Takatalo & Tompuri Brewery, Teerenpeli, Tornion Panimo, Waahto Brewery ja Vakka-Suomen Panimo

Ruokatoimijoina ovat: Hollolan Hirven herkut, Lettukerttujen kahvila, Ruisherkku ja Visallen Vedyt ja Atomit.

Lahdesta se kaikki alkoi vuonna 2003

Lahden Matkustajasatamassa SOPP-tapahtuma järjestetään 17. kertaa ja tänä vuonna käytössä on laajennettu alue ja telttakatoksia on lisätty, joten sää ei paljon haittaa. Koko tapahtuma on saanut alkunsa Lahdesta ja se on levittäytynyt myös Tampereelle, Kuopioon, Helsinkiin, Turkuun ja Ouluun. Tapahtumasta on vuosien myötä kasvanut Suomen suurin pienpanimotapahtuma, joissa viime vuonna kävi yli 60000 vierailijaa. Oluiden ja siidereiden ohella sahti on Lahden tapahtumassa vahvasti esillä. Festivaalin yhteydessä järjestetään Sahdinvalmistuksen SM-kilpailujen Lahden karsinta lauantaina 6.7. Kilpailun järjestelyistä vastaa Sahtilahti ry.
Juomien ohella Lahden Matkustajasatamassa esiintyy E.Karppinen torstaina. Perjantaina yleisöä viihdyttää Hämis. Lauantaina iltapäivällä Heli&Heljanka laulattaa ja illan ohjelmasta vastaa Leevi And The Leavings Tribuutti.

SOPP-tapahtuma on avoinna Lahden Matkustajasatamassa torstaina ja perjantaina 4.-5.7. klo 15-24 ja lauantaina 6.7. klo 12–01. Alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18:00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 10,00 € sisäänpääsymaksu, joka sisältää lasin.

Vuosien kokemusten siivittämänä tapahtumassa käytetään 4 € pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Laseissa on tapahtuman oma logo. Palautettaessa ehjistä laseista hyvitetään 2 €. Myynnissä on myös pieniä 1 dl:n maistelulaseja 5 € hintaan, näitä laseja ei voi palauttaa. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat Sahtilahden talkoolaiset.

Lisätietoja antaa: Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi