Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot – 20 vuotta, oluttapahtuma saapuu Ouluun 6. kertaa

Oulu saa jälleen oman pienpanimojuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP)
-terassi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 25.–27.8 Oulun Kauppatorilla.

Oulun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 15 kotimaista käsityöläispanimoa ja osasto sveitsiläisiä pienpanimo-oluita. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15–24 sekä lauantaina klo 12–24. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

”Suuret Oluet – Pienet Panimot on järjestetty onnistuneesti tänä kesänä jo Tampereella, Vantaalla, Lahdessa, Helsingissä ja Turussa ja niissä on käynyt yli 41 000 oluen ystävää. Kiertue päättyy siis nyt Ouluun. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta, joten tänä vuonna juhlimme 20-vuotista SOPPia ”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille. Koronapandemia on myös iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille, jotka näin saavat mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaita.

”SOPPeista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet kohtuullisen hyvin tavoitteissamme, koska kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa. Olemme sitoutuneet myös turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. Suuret Oluet – Pienet Panimot on turvallinen tapahtuma! ”, Kääriäinen sanoo.

Iltaohjelmat täydentävät tapahtumaa

Torstaina SOPP illassa esiintyy digiharmonikansoiton maailmamestari Netta Skog. Perjantai-illassa esiintyy Peeta ja lauantaina yleisöä viihdyttää Tanja Vähäsarja duo .

Ohjelmassa ovat myös oluttastingit ja niitä järjestetään, jos tulijoita riittää. Niihin voi varata lippuja Tiketistä tai paikan päältä.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla on alkoholittomia virvokkeita sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on muikkuannoksia, Hatsapureja, suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa ja ruis- ja makkaraherkkuja. Ruokatarjonnasta vastaavat Tmi Tapio Veli Määttä, Kuivalihakundi, Ruisherkku ja Haapasalon Hatsapuri.

Alueella on pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21 asti.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Oulun Olutseuran talkoolaisten hoidossa. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Lue lisää Oulun SOPP järjestelyistä: https://suuretoluet.fi/oulu/

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

Mukana olevat panimot:

Bock´s Corner Brewery, Vaasa, www.bockscornerbrewery.com

Haapala Brewery,  Sotkamo, www.haapalabnb.fi

HIISI, Jyväskylä, www.hiisi.beer

Iso-Kallan Panimo, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Karvilan Panimo, Enonkoski, www.karvilanpanimo.fi

Lammin Sahti, Lammi, www.sahti.fi

Lapin Panimo, Rovaniemi, www.lapinpanimo.fi

Maistila, Oulu, www.maistila.fi

Maku Brewing, Tuusula, www.makubrewing.com

Mallaskosken Panimo, Seinäjoki, www.mallaskoksi.com

Nailo Brewing Co., www.nailobrewing.fi

Pyynikin Brewing Company, Tampere, www.pyynikin.com

RPS Brewing, Kuopio, www.rpsbrewing.fi

Sonnisaari Panimo, Oulu, www.sonnisaari.com

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

 

Sveitsin pienpanimo-olut osasto

SOPP SHOP-myymälä avoinna klo 21 asti.