Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot – 20 vuotta, oluttapahtuma saapuu Turkuun

Turku saa jälleen oman pienpanimojuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP)
-terassi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 11.–13.8. Mannerheiminpuistossa (Mikaelinpuisto).

Turun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 15 kotimaista käsityöläispanimoa ja osasto sveitsiläisiä pienpanimo-oluita. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15–24 sekä lauantaina klo 12–24. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

”Suuret Oluet – Pienet Panimot on järjestetty onnistuneesti tänä kesänä jo Tampereella, Vantaalla, Lahdessa ja Helsingissä ja niissä on käynyt yli 35 000 oluen ystävää. Kiertue jatkuu edelleen elokuun viimeisenä viikonloppuna Oulussa. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta, joten tänä vuonna juhlimme 20-vuotista SOPPia ”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille. Koronapandemia on myös iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille, jotka näin saavat mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaita.

”SOPPeista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet kohtuullisen hyvin tavoitteissamme, koska kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa. Olemme sitoutuneet myös turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. Suuret Oluet – Pienet Panimot on turvallinen tapahtuma! ”, Kääriäinen sanoo.

Iltaohjelmat täydentävät tapahtumaa

Torstaina on Turun Taiteiden Yö ja silloin SOPP illassa esiintyy digiharmonikansoiton maailmamestari Netta Skog. Perjantai-illassa esiintyy Peeta ja lauantaina yleisöä viihdyttää turkulainen Farah-bändi.

Ohjelmassa ovat myös oluttastingit ja niitä järjestetään perjantaina ja lauantaina, jos tulijoita riittää. Niihin voi varata lippuja Tiketistä tai paikan päältä.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla on alkoholittomia virvokkeita sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on savustetusta lihasta tehtyjä annoksia, Hatsapureja, suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa ja ruis- ja makkaraherkkuja. Ruokatarjonnasta vastaavat Smoked BBQ, Sulo Catering, Kuivalihakundi, Ruisherkku ja Haapasalon Hatsapuri.

Alueella on pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21 asti.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Turun Oluen-Ystäväin Seuran (TOYS) talkoolaisten hoidossa. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Lue lisää Turun SOPP järjestelyistä: https://suuretoluet.fi/turku/

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

 

Mukana olevat panimot:

 

8-Bit Brewing, Espoo, www.8bitbrewing.fi

Fiskarsin Panimo, Fiskars, www.fiskarsinpanimo.fi

HIISI, Jyväskylä, www.hiisi.beer

Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere, www.plevna.fi

Kotka Steam Brewery, Kotka, www.kotkasteambrewery.com

Lammin Sahti, Lammi, www.sahti.fi

Loimaan Panimo, Loimaa, www.loimaanpanimo.fi

Masis Brewery, Espoo, www.masisbrewery.com

Panimoyhtiö X, Jyväskylä, www.panimoyhtiox.fi

Pyynikin Brewing Company, Tampere, www.pyynikin.com

RPS Brewing, Kuopio, www.rpsbrewing.fi

Stallhagen Ab, Ahvenanmaa, www.stallhagen.com

Takatalo & Tompuri, Virolahti, www.takatalotompuri.com

Tired Uncle Brewing Co., Espoo, www.tireduncle.beer

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

Sveitsin pienpanimo-olut osasto

SOPP Shop-myymälä avoinna klo 21 asti