Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot-terassi avautuu keskiviikkona 19. heinäkuuta Helsingin Rautatientorilla kymmeneksi päiväksi

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) palaa Rautatientorille. Käsityöoluita ja muita pienten valmistajien juomia on mahdollista maistella 19.-23.7. ja 26.-30.7. tiistaisin klo 14-24, keskiviikkoina ja torstaina klo 12-24, perjantaina ja lauantaina klo 12-01. 

”Olemme tänä vuonna järjestäneet onnistuneesti SOPP-tapahtumat jo Tampereella, Vantaalla ja Lahdessa. Helsinkiin on tulossa yhteensä 25 juomavalmistajaa esittelemään ja myymään tuotteitaan. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta, eli tänä vuonna juhlimme 20:ttä SOPP-tapahtumavuotta. Koska Rautatientori on melko ahdas, vaihdamme panimoita ensimmäisen viikon jälkeen, joten torilla kannattaa käydä useamminkin”, tapahtuman johtaja Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

Kääriäinen sanoo, että SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille. Panimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.  SOPP tarjoaa mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan. ”Viime ja kuluvan kesän tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä hyvin, sillä kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ennakkoliput ja pöytävaraukset Tiketistä. Ikäraja SOPPiin on 18 vuotta. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi.

SOPP on sitoutunut turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, jotka kattavat myös terveysturvallisuuden. Suuret Oluet – Pienet Panimot on turvallinen tapahtuma!

SOPPin ohjelmassa ovat myös oluttastingit, joita vetää Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen. ”Myös tastingeja voi varata Tiketin kautta”, Kääriäinen opastaa. Perjantaina 22.7. esiintyy Peeta. Lauantaina 23.7. on perinteinen Sakari Nupposen tietovisa ja illalla esiintyy Paolo & Erkka. Seuraavan viikon perjantaina 29.7. esiintyy jälleen Peeta ja lauantaina 30.7. Ilari Hämäläinen Duo.

Monille olutharrastajille on luvassa uusia ja aiemmin maistamattomia tuotteita, sillä Sveitsistä saapuu oluita paikallisista pienpanimoista. Aidon siiderin tiskillä on tarjolla kattaus parhaita kotimaisia siidereitä, kun historian ensimmäisen Suomen Paras Siideri -kilpailun sarjojen parhaat siiderit tulevat maisteltaviksi.

Tapahtuman avajaisissa julkistettiin Suomen Paras Siideri -kilpailun voittaja. Tittelin voitti Terissaari Korte, aito siideri akaalaiselta luomutilalta. Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran kesäkuussa järjestämässä kilpailussa kaupalliset siiderit kilpailivat kolmessa sarjassa: aito siideri, maustettu aito siideri ja muut siiderit. Mukana oli yli 80 siideriä 23 tuottajalta. Sarjojen voittajina palkittiin aito siideri -sarjassa Korte, maustettujen aitojen siiderien sarjassa Lepola Honey Apple Cyser ja muiden siiderien sarjassa Maku Sinneppäi Puolikuiva Omenasiideri.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Rautatientorilla on tarjolla kotimaista ruokaa: Haapasalon Hatsapureja, Kuivalihakundin suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa, Ruisherkun valkosipulivoissa paahdettuja ruisleipiä ja Spiraalisipisin paikan päällä valmistettuja sipsejä.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21.00 asti.

Lammin Sahti on kehittänyt suomalaisia pienpanimo-oluita sisältävän Maistelupakin. Nyt pakkia on saatavana SOPP SHOPista. Myös vientiin on kehitetty oma Sampler Pack, jota on viety jo mm. Saksaan ja Sveitsiin.

Terassin järjestelyistä vastaa Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat 19.-23.7. (viikko 1.):

8-Bit Brewing, Helsinki, www.8bitbrewing.fi

Fiskarsin Panimo, Raasepori, www.fiskarsinpanimo.fi

Iso-Kallan Panimo, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Kotka Steam Brewery, Kotka, www.kotkasteambrewery.com

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Loimaan Panimo, Loimaa, www.loimaanpanimo.fi

RPS Brewing, Kuopio, https://www.rpsbrewing.fi/

Sonnisaari Panimo, Oulu, www.sonnisaari.com

Takatalo & Tompuri, Virolahti, www.takatalotompuri.com

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

Sveitsiläisten oluiden osasto

Aidon siiderin osasto

SOPP SHOP -pienpanimokauppa avoinna päivittäin klo 21.00 asti.

 

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat 26.-30.7. (viikko 2.):

Bock´s Corner Brewery, Vaasa, www.bockscornerbrewery.com

Hiisi Panimoyhtiö, Jyväskylä, www.hiisi.beer

Karvilan Panimo, Karvila, www.karvilanpanimo.fi

Kiiski, Mäntsälä, www.panimokiiski.fi

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Maku Brewing, Tuusula, www.makubrewing.com

Masis Brewery, Espoo, https://masisbrewery.com/

Nokian Panimo, Nokia, www.nokianpanimo.fi

Plevna/Koskipanimo, Tampere, www.plevna.fi

Pyynikin Brewing Company, Tampere, www.pyynikin.com

Stallhagen, Ahvenanmaa, www.stallhagen.com

Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti, www.teerenpeli.com

Tired Uncle Brewing, Espoo, https://tireduncle.beer/

Unison Brewery, Joensuu, https://unisonbrewing.fi/

Varastopanimo, Joutsa, www.varastopanimo.fi

Sveitsiläisten oluiden osasto

Aidon siiderin osasto

SOPP SHOP -pienpanimokauppa avoinna päivittäin klo 21.00 asti.

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi