Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot -eli SOPP -olutterassi saapuu ensimmäisen kerran Vantaalle

Vantaan saa oman pienpanimojuhlan, kun SOPP -terassi avataan torstaina Tikkurilan Peltolan torilla. SOPP järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 9.-11.9.2021

Vantaan SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 11 kotimaista käsityöläispanimoa ja 5 ruokatoimijaa. SOPP-terassi on avoinna torstaina ja perjantaina 15-23 ja lauantaina klo 12–23, anniskelu päättyy klo 22 ja sisäänkäynti suljetaan 21:45. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi ja kannattaa varata ennakkoon Tiketistä. Tapahtumassa on erillinen SOPP-Shop -myymälä, josta voi ostaa pienpanimoiden enintään 5,5-prosenttisia tuotteita mukaan klo 21:een saakka.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna järjestelyissä erityisesti huomioon ja alue on rakennettu väljäksi. Lisäksi olemme sitoutuneet turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. SOPPiin on turvallista tulla!

SOPPin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että SOPP-terassi järjestetään tänä kesänä peräti kuudessa kaupungissa eri puolilla maata. ”SOPP järjestettiin heinäkuussa Tampereella, Lahdessa, Helsingissä ja elokuussa Turussa ja Oulussa. Näissä SOPPeissa on tänä vuonna käynyt jo yli 30000 ihmistä. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille. Koronapandemia on myös iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP:n järjestäminen on mahdollisuus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

”Kesän aikana saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä, sillä kauppa on käynyt kohtuullisesti ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Ohjelmaa SOPP:ssa

Torstaina klo 19 jälkeen Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tuo tervehdyksensä tapahtumaan.

Suomen Paras Olut -kilpailun tulosten julkistaminen

tapahtuu Vantaan SOPPissa torstaina 9.9. klo 15. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna 11.kerran ja siihen otti osaa yli 400 olutta kuudeltakymmeneltä kotimaiselta panimolta. Kilpailun tavoite on nostaa suomalisten oluiden arvostusta, sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuksi. Kilpailun järjestelyistä vastasi Olutliitto ja sitä hallinnoi Suomalainen Olut ry, joka on Panimoliiton ja Pienpanimoliiton yhteinen yhdistys. Torstaina 9.9. klo 15 julkistetaan 12 erilaista oman oluttyylinsä parasta sekä niistä valittu Suomen Paras Olut!

Oluttastingit

Uutena ohjelmana SOPP:ssa on tänä kesänä olleet yleisölle avoimet oluttastingit, joihin voi tulla yksin, kaksin tai kavereiden kanssa. Näitä tastingeja vetävät Suomen olutalan huiput; Olutliiton puheenjohtaja Aniko Lehtinen ja olutsommelierit Maria Markus ja Olli Majanen. Tastingeja järjestetään myös Vantaalla perjantaina klo 16 ja 19, lauantaina klo 14, 16, ja 19. Niihin voi varata lippuja Tiketistä tai paikan päältä.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla on myös alkoholittomia juomia sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on hodareita ja lappeenrantalaisia Vetyjä ja Atomeja, Hatsapureja, ruis- ja makkaraherkkuja ja kasvisperäisiä grilliherkkuja. Ruokatarjonnasta vastaavat Hellsinki´s Real Hod Dogs, Ruisherkku, Kuivalihakundi, Visalle & Haapasalon Hatsapuri ja Virna Food.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Akateemisen Olutseuran talkoolaisten hoidossa. SOPPilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa. Suuret Oluet – Pienet Panimot toteuttaa myös Vantaan kulttuurilinjausten mukaista strategiaa profiloitua entistä vahvemmin tapahtumien ja elämysten kaupungiksi.

Järjestäjät toivovat kaikkien noudattavan turvallisuusnormeja ja -määräyksiä. Alueelle ei päästetä henkilöä, jolla on koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys ja nuha. Suosittelemme vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia sisään tullessaan ja silloin, kun he poistuvat omasta pöydästään. Huomioitavaa on myös turvavälit jonottaessa ja liikuttaessa alueella. Käsidesiä on saatavilla jokaiselta osastolta.

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtumajohtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

Suomen Paras Olut; Aniko Lehtinen, Olutliiton pj., p. 040 738 1670, anikomaria@hotmail.com

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat:

Fiskarsin Panimo, Fiskars, www.fiskarsinpanimo.fi

Panimo Honkavuori, Joensuu, www.honkavuori.fi

Panimo Kiiski, Mäntsälä, www.panimokiiski.fi

Kotka Steam Brewery, Kotka, www.kotkasteambrewery.fi

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Maku Brewing, Tuusula, www.makubrewing.com

Plevna/Koskipanimo, Tampere, www.plevna.fi

Pyynikin Brewing Company, Tampere, www.pyynikin.com

Stadin Panimo, Helsinki, www.stadinpanimo.fi

Ägräs Distillery, Fiskars, www.agrasdistillery.com

Suomen Paras Olut -osasto, www.suomenparasolut.fi

SOPP SHOP -pienpanimokauppa, avoinna klo 21 asti