Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot -eli SOPP -oluttapahtuma saapuu Ouluun

Oulun elokuu saa jälleen oman pienpanimojuhlan, kun SOPP -terassi avataan torstaina Oulun Kauppatorilla. Oluttapahtuma järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 26.–28.8.

Oulun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 12 kotimaista käsityöläispanimoa ja 4 ruokatoimijaa. SOPP-terassi on avoinna torstaina ja perjantaina 15-00 ja lauantaina klo 12–00. Sisäänkäynti suljetaan tuntia ennen sulkemisaikaa. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi ja kannattaa varata ennakkoon Tiketistä. Tapahtumassa on erillinen SOPP-Shop -myymälä, josta voi ostaa pienpanimoiden enintään 5,5-prosenttisia tuotteita mukaan klo 21:een saakka.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa erityisesti huomioon ja alue on rakennettu väljäksi. Lisäksi olemme sitoutuneet turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. SOPP on turvallinen tapahtuma!

SOPP-oluttapahtuman järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että SOPP-terassi järjestetään tänä kesänä peräti kuudessa kaupungissa eri puolilla maata. ”SOPP- tapahtuma järjestettiin heinäkuussa Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä ja Turussa elokuun puolivälissä. Näissä SOPPeissa on tänä vuonna käynyt jo yli 26000 ihmistä. Oulun jälkeen suuntaamme vielä Vantaalle. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille. Koronapandemia on myös iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP:n järjestäminen on mahdollisuus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

”Helsingin, Lahden, Tampereen ja Turun tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä, sillä kauppa on käynyt kohtuullisesti ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Uutena ohjelmana SOPPissa ovat oluttastingit, joita vetävät Suomen olutalan huiput; Olutliiton puheenjohtaja Aniko Lehtinen ja olutsommelierit Maria Markus ja Olli Majanen. Tastingeja järjestetään perjantaina ja lauantaina ja niihin voi varata lippuja Tiketistä tai paikan päältä.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla on myös alkoholittomia juomia sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on burgereita, lappeenrantalaisia Vetyjä ja Atomeja, Hatsapureja, paistettuja muikkuja, ruis- ja makkaraherkkuja ja vegeruokaa. Ruokatarjonnasta vastaavat Kujala Burgeri, T:mi Tapio Veli Määttä, Ruisherkku ja Visalle & Haapasalon Hatsapuri.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Oulun Olutseuran talkoolaisten hoidossa. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Järjestäjät toivovat kaikkien noudattavan turvallisuusnormeja ja -määräyksiä. Alueelle ei päästetä henkilöä, jolla on koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys ja nuha. Suosittelemme vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia sisään tullessaan ja silloin, kun he poistuvat omasta pöydästään. Huomioitavaa on myös turvavälit jonottaessa ja liikuttaessa alueella. Käsidesiä on saatavilla jokaiselta osastolta.

”Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

 

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat:

Bock´s Corner Brewery, Vaasa, www.bockscornerbrewery.com

Panimo Honkavuori, Joensuu, www.honkavuori.fi

Iso-Kallan Panimo, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Lapin Panimo, Rovaniemi, www.lapinpanimo.fi

Maistila, Oulu, www.maistila.fi

Mallassepät, Naantali, www.mallassepat.fi

Mallaskosken Panimo, Seinäjoki, www.mallaskoski.com

Pyynikin Brewing Company, Tampere, www.pyynikin.com

Sonnisaaren Panimo, Oulu, www.sonnisaari.com

Stallhagen, Ahvenanmaa, www.stallhagen.com

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

SOPP SHOP -pienpanimokauppa, joka suljetaan klo 21