Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma saapuu Turkuun

Turku saa jälleen oman pienpanimojuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP)
-terassi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 12.–14.8 Mannerheiminpuistossa (Mikaelinpuisto)

Turun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 17 kotimaista käsityöpanimoa. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15–23 sekä lauantaina klo 12–23. Anniskelu päättyy klo 22 ja sisäänkäynti suljetaan klo 21.50. Alueelle on vapaa pääsy klo 18:aan asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa erityisesti huomioon ja alue on rakennettu väljäksi. Kaikille on varattu oma istumapaikka pöydän ääressä ja tapahtumaan tulijoiden määrää on rajoitettu viranomaisohjeiden mukaisesti. Lisäksi olemme sitoutuneet turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden. Suuret Oluet – Pienet Panimot on turvallinen tapahtuma!

”Suuret Oluet – Pienet Panimot järjestettiin onnistuneesti heinäkuussa Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä, joissa on käynyt yli 22 000 ihmistä. Kiertue jatkuu edelleen elokuun viimeisenä viikonloppuna Oulussa ja päättyy syyskuun toisena viikonloppuna Vantaan Tikkurilaan. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta ”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille. Koronapandemia on myös iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille, jotka näin saavat mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

”Helsingin, Lahden ja Tampereen tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä, sillä kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Uutena ohjelmana SOPPissa ovat oluttastingit, joita vetävät Suomen olutalan huiput; Olutliiton puheenjohtaja Aniko Lehtinen ja olutsommelierit Maria Markus ja Olli Majanen. Tastingeja järjestetään perjantaina ja lauantaina ja niihin voi varata lippuja Tiketistä tai paikan päältä.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla myös alkoholittomia juomia sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on hodareita ja wurstiannoksia, burgereita, lappeenrantalaisia Vetyjä ja Atomeja, Hatsapureja, suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa, ruis- ja makkaraherkkuja ja vegeruokaakin löytyy. Ruokatarjonnasta vastaavat Hellsinki´s Real Hot Dogs, Kuivalihakundi, Nordic Taco, Ruisherkku ja Visalle & Haapasalon Hatsapuri.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

Lammin Sahti on kehittänyt suomalaisia pienpanimo-oluita sisältävän Maistelupakin, joka tuli myyntiin viime vuonna. Nyt Pakkia on saatavana SOPP SHOPista ja jouluksi on tulossa uusi Pakki K-ryhmän kauppoihin ja niihin panimomyymälöihin, joiden tuotteita pakki sisältää.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Turun Oluen-Ystäväin Seuran (TOYS) talkoolaisten hoidossa. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Järjestäjät toivovat kaikkien noudattavan turvallisuusnormeja ja -määräyksiä. Alueelle ei päästetä henkilöä, jolla on koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys ja nuha. Suosittelemme vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia sisään tullessaan ja aina, kun he poistuvat omasta pöydästään. Huomioikaa myös turvavälit jonottaessanne ja liikkuessanne alueella. Käsidesiä on saatavilla jokaiselta osastolta.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta ja narikkapalvelut. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Lue lisää Turun SOPP:in järjestelyistä ja Turussa mukana olevat panimot:
https://suuretoluet.fi/turku/

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi