Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot – oluttapahtuma saapuu Ouluun seitsemättä kertaa

Oulu saa jälleen oman pienpanimojuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) -terassi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 24.–26.8 Oulun Kauppatorin parkkipaikalla (Autorannassa).

Oulun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 16 kotimaista käsityöläispanimoa ja Vuokatin Viinin osasto. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15–24 sekä lauantaina klo 12–24. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

”Suuret Oluet – Pienet Panimot on järjestetty onnistuneesti tänä kesänä jo Tampereella, Vantaalla, Lahdessa, Helsingissä ja Turussa ja niissä on käynyt lähes 34 000 oluen ystävää. Kiertue päättyy siis nyt Ouluun. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta. Vaikka Oulun Kauppatori on remontissa, niin pystyimme järjestämään tapahtuman aivan sen viereen torin parkkipaikalle”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska Suomen hallitus ei ole aiemmin lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden pienpanimotuotteiden etämyynnistä ja toimittamisesta suoraan asiakkaille, mutta toivoo uuden hallituksen myötä tähän saatavan muutosta. Koronapandemia, Ukrainan sota ja inflaatio ovat myös iskeneet juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP:n järjestäminen on mahdollisuus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille maistattaa ja myydä tuotteitaan suoraan asiakkailleen ja saada palautetta niistä.

”SOPPeista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet kohtuullisen hyvin tavoitteissamme, koska kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Iltaohjelmat täydentävät tapahtumaa

Torstaina SOPP illassa esiintyy The Deborah Jones Band. Perjantai- ja lauantai-illoissa esiintyy Groove Factory Unplugged duo.

Partawa, joka on suomalainen partatuoteyritys, tuo mukanaan SOPPiin oikean parturin sekä partaöljynsä ja –vahansa, jotka he valmistavat itse käsityönä.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla on alkoholittomia virvokkeita sekä monipuolista kotimaista ruokaa. Tarjolla on muikkuannoksia, Hatsapureja, suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa ja ruis- ja makkaraherkkuja, burgereita, Hotdogeja ym. Ruokatarjonnasta vastaavat Kitkan Muikut, Kuivalihakundi, Ruisherkku, Herkkä Hotdog, Iron Pig Food ja Haapasalon Hatsapuri.

Alueella on pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21 asti.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Oulun Olutseuran talkoolaisten hoidossa. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Lue lisää Oulun SOPP järjestelyistä: https://suuretoluet.fi/oulu/

Yhteystiedot:

Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

Antti Kääriäinen, hallituksen pj, p. 044 252 1012, antti.kaariainen@sahti.fi

Mukana olevat panimot:

Bock´s Corner Brewery, Vaasa, www.bockscornerbrewery.com

Husky Brewing, Helsinki, www.huskybrewing.fi

Iso-Kallan Panimo, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Karvilan Panimo, Enonkoski, www.karvilanpanimo.fi

Lammin Sahti, Lammi, www.sahti.fi

Mad Finn Brewing Co, Tampere, www.madfinn.fi

Masis Brewry, Espoo, www.masisbrewery.com

Nailo Brewing Co., Oulu,  www.nailobrewing.fi

Panimo Hoppa, Kouvola, www.panimohoppa.fi

Pramia Oy, Kurikka, www.pramia.fi

RPS Brewing, Kuopio, www.rpsbrewing.fi

Sonnisaari Panimo, Oulu, www.sonnisaari.com

Takatalo & Tompuri Brewery, Virolahti, www.takatalotompuri.com

Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti, www.teerenpeli.com

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

Unison Brewing Company Oy, Joensuu, www.unisonbrewing.fi

Vuokatin Viini, Vuokatti, www.vuokatinviini.fi

 

SOPP SHOP-myymälä avoinna klo 21 asti