Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot – oluttapahtuma siirtyy Tuomiokirkontorille ja Brahenpuistoon.

Suuret Oluet – Pienet Panimot – oluttapahtuma siirtyy Tuomiokirkontorille ja Brahen puistoon.

Turku saa jälleen oman pienpanimojuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP)
-terassi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 10.–12.8. Tuomiokirkon aukiolla ja Brahenpuistossa.

Turun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 19 kotimaista käsityöläispanimoa. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15–24 sekä lauantaina klo 12–24. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

”Suuret Oluet – Pienet Panimot on järjestetty onnistuneesti tänä kesänä jo Tampereella, Vantaalla, Lahdessa ja Helsingissä ja niissä on käynyt lähes 30 000 oluen ystävää. Kiertue jatkuu edelleen elokuun viimeisenä viikonloppuna Oulussa. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta. Tänä vuonna SOPP-Turku siirtyy Mannerheimin puistosta Tuomiokirkkotorille ja Brahen puistoon ”, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen sanoo, että pienpanimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille. Koronapandemia on myös iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille, jotka näin saavat mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaita.

”SOPPeista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet kohtuullisen hyvin tavoitteissamme, koska kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa. Uutena palveluna lainaamme picnichuopia, joiden päällä voi nauttia SOPP-tuotteista Brahen puistossa”, Kääriäinen sanoo.

Iltaohjelmat täydentävät tapahtumaa

Torstaina yleisöä viihdyttää turkulainen Farah-bändi. Perjantain ja lauantain illoissa esiintyy  Groove Factory Unplugged.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Tarjolla on alkoholittomia virvokkeita sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on burgereita, muikkuja, Hatsapureja, suomalaisesta lihasta tehtyjä kuivalihatuotteita ja ruis- ja makkaraherkkuja. Myös vegeruokaa löytyy. Ruokatarjonnasta vastaavat Kusmiku, Buli Foodtruck, Kuivalihakundi, Ruisherkku, Haapasalon Hatsapuri ja Konstan Möljä.

Alueella on pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21 asti.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Turun Oluen-Ystäväin Seuran (TOYS) talkoolaisten hoidossa. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Lue lisää Turun SOPP järjestelyistä: https://suuretoluet.fi/turku/

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

Antti Kääriäinen, hallituksen pj. p. 044 252 1012, antti.kaariainen@sahti.fi

Mukana olevat panimot:

8-Bit Brewing, Espoo, www.8bitbrewing.fi

Fiskarsin Panimo, Fiskars, www.fiskarsinpanimo.fi

HIISI, Jyväskylä, www.hiisi.beer

Husky Brewing, Helsinki, www.huskybrewing.fi

Iso-Kallan Panimo Oy, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Karvilan Panimo, Karvila, www.karvilanpanimo.fi

Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere, www.plevna.fi

Lammin Sahti, Lammi, www.sahti.fi

Loimaan Panimo, Loimaa, www.loimaanpanimo.fi

Mallaskosken Panimo, Seinäjoki, www.mallaskoski.com

Masis Brewery, Espoo, www.masisbrewery.com

Panimo Hoppa, Kouvola, www.panimohoppa.fi

Pramia Oy, Kurikka, www.pramia.fi

RPS Brewing, Kuopio, www.rpsbrewing.fi

Suomenlinnan Panimo, Helsinki, www.suomenlinnanpanimo.fi

Takatalo & Tompuri, Virolahti, www.takatalotompuri.com

Tired Uncle Brewing Co., Espoo, www.tireduncle.beer

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

Unison Brewing Company Oy, Joensuu, www.unisonbrewing.fi

 

Kotimaisten pienpanimo-oluiden lisäksi erikoiserä puolalaisia pienpanimo-oluita myynnissä

SOPP Shop-myymälässä, avoinna klo 21 asti