Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot-terassi avautuu toiselle viikolleen keskiviikkona 26. heinäkuuta Helsingin Rautatientorilla vielä neljäksi päiväksi

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) jo 20. kertaa Helsingissä. Käsityöoluita ja muita pienten valmistajien juomia on mahdollista maistella Rautatientorilla vielä 26.-29.7., keskiviikkona ja torstaina klo 15-23, perjantaina
klo 15-24 ja lauantaina klo 12-24. 

 

”Olemme tänä vuonna järjestäneet onnistuneesti SOPP-tapahtumat jo Tampereella, Vantaalla ja Lahdessa. Helsinkiin on tulossa tällä viikolla 13 kotimaista ja 3 puolalaista pienpanimoa esittelemään ja myymään tuotteitaan. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta, eli tänä vuonna juhlimme 20:ttä SOPP-tapahtumavuotta Helsingissä. Koska Rautatientori on melko ahdas, vaihdoimme panimoita ensimmäisen viikon jälkeen, joten torilla kannattaa käydä uudelleen ja useamminkin. Viime viikolla kävijöitä oli lähes 8000”, tapahtuman johtaja Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

Kääriäinen sanoo, että SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille. Panimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska edellinen hallitus ei lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille, mutta toivomme, että uusi hallitus ryhtyy toimiin tämän asian korjaamiseksi. SOPP tarjoaa mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan. ”Viime ja kuluvan kesän tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä hyvin, sillä kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ennakkoliput ja pöytävaraukset Tiketistä. Ikäraja SOPPiin iltaisin on 18 vuotta. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi.

Ohjelmaa Helsingin SOPPissa

Keskiviikkona 26.7. esiintyy Peeta, torstaina 27.7. Leipomo-yhtye, perjantaina ja lauantaina Groovefactory Unplugged. Lauantaina 29.7. klo 14 on jälleen perinteinen Sakari Nupposen tietovisa.

Monille olutharrastajille on luvassa uusia ja aiemmin maistamattomia tuotteita, sillä Puolasta on saapunut tälle viikolle oluita kolmesta paikallisesta pienpanimosta. Keskiviikkona klo 16 suoritetaan viikon avaus yhdessä Puolan lähetystöstä saapuvan henkilön kanssa.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Rautatientorilla on tarjolla molemmilla viikoilla kotimaista ruokaa: Haapasalon Hatsapureja, Kuivalihakundin suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa, Ruisherkun valkosipulivoissa paahdettuja ruisleipiä, Herkkä Hotdogin Hodarit ja Konstan Möljän muikut ja Buli Foodtruck.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21.00 asti.

Lammin Sahti on kehittänyt suomalaisia pienpanimo-oluita sisältävän Maistelupakin. Nyt pakkia on saatavana myös SOPP SHOPista. Myös vientiin on kehitetty oma Sampler Pack, jota on viety jo mm. Saksaan ja Sveitsiin.

Terassin järjestelyistä vastaa Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat 26.-29.7. (viikko 2.):

 

Bock´s Corner Brewery, Vaasa, www.bockscornerbrewery.com

Husky Brewing, Helsinki, www.huskybrewing.fi

Hiisi Panimoyhtiö, Jyväskylä, www.hiisi.beer

Iso-Kallan Panimo, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Karvilan Panimo, Karvila, www.karvilanpanimo.fi

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Lapin Panimo Oy, Rovaniemi, www.lapinpanimo.fi

Maku Brewing, Tuusula, www.makubrewing.com

Masis Brewery, Espoo, https://masisbrewery.com/

Nilkko Brewing, Mäntyharju, www.nilkko.fi

RPS Brewing, Kuopio, https://www.rpsbrewing.fi/

Tired Uncle Brewing, Espoo, https://tireduncle.beer/

Unison Brewery, Joensuu, https://unisonbrewing.fi/

Puolalaisten pienpanimoiden osasto

SOPP SHOP -pienpanimokauppa klo 12–21

 

Yhteystiedot:    Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi,

Antti Kääriäinen, hallituksen pj., p. 044 252 1012, antti.kaariainen@sahti.fi

www.suuretoluet.fi