Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot -terassi avautuu keskiviikkona 19. heinäkuuta Helsingin Rautatientorilla kahdeksaksi päiväksi

Tiedotteen näköisversion löydät tästä!

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) jo 20. kertaa Helsingissä. Käsityöoluita ja muita pienten valmistajien juomia on mahdollista maistella Rautatientorilla 19.-22.7. ja 26.-29.7., keskiviikkona ja torstaina klo 15-23, perjantaina klo 15-24 ja lauantaina klo 12-24. 

”Olemme tänä vuonna järjestäneet onnistuneesti SOPP-tapahtumat jo Tampereella, Vantaalla ja Lahdessa. Helsinkiin on tulossa yhteensä 28 juomavalmistajaa esittelemään ja myymään tuotteitaan. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 Lahdesta, eli tänä vuonna juhlimme 20:ttä SOPP-tapahtumavuotta Helsingissä. Koska Rautatientori on melko ahdas, vaihdamme panimoita ensimmäisen viikon jälkeen, joten torilla kannattaa käydä useamminkin”, tapahtuman johtaja Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

Kääriäinen sanoo, että SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille. Panimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.  SOPP tarjoaa mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan. ”Viime ja kuluvan kesän tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä hyvin, sillä kauppa on käynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ennakkoliput ja pöytävaraukset Tiketistä. Ikäraja SOPPiin iltaisin on 18 vuotta. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi.

Ohjelmaa Helsingin SOPPissa 

Keskiviikkona 19.7. esiintyy Aarno Paakkarin Fillaripiano torstaina 20.7. Peeta, molempina perjantaina ja lauantaina Groovefactory Unplugged. 2.viikon keskiviikkona 26.7. esiintyy Peeta ja torstaina 27.7. Leipomo-yhtye. Lauantaina 29.7. klo 14 on jälleen perinteinen Sakari Nupposen tietovisa.

Monille olutharrastajille on luvassa uusia ja aiemmin maistamattomia tuotteita, sillä Puolasta saapuu 2. viikolla oluita paikallisista pienpanimoista.

Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

Rautatientorilla on tarjolla molemmilla viikoilla kotimaista ruokaa: Haapasalon Hatsapureja, Kuivalihakundin suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa, Ruisherkun valkosipulivoissa paahdettuja ruisleipiä ja Herkkä Hotdog. 1. viikolla lisäksi Black Burger ja 2. viikolla Buli Foodtruck.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 21.00 asti.

Lammin Sahti on kehittänyt suomalaisia pienpanimo-oluita sisältävän Maistelupakin. Nyt pakkia on saatavana myös SOPP SHOPista. Myös vientiin on kehitetty oma Sampler Pack, jota on viety jo mm. Saksaan ja Sveitsiin.

Terassin järjestelyistä vastaa Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat 19.-22.7. (viikko 1.):

8-Bit Brewing, Helsinki, www.8bitbrewing.fi

CoolHead Brew, Helsinki, www.coolhead.fi

Fiskarsin Panimo, Raasepori, www.fiskarsinpanimo.fi

Kotka Steam Brewery, Kotka, www.kotkasteambrewery.com

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Loimaan Panimo, Loimaa, www.loimaanpanimo.fi

Mad Hopper Brewing Company, Helsinki, www.madhopper.fi

naïlo brewing co., Oulu, www.nailobrewing.fi

Panimo Hoppa, Kouvola, www.panimohoppa.fi

Plevna/Koskipanimo, Tampere, www.plevna.fi

Sonnisaari Panimo, Oulu, www.sonnisaari.com

Suomenlinnan Panimo, Helsinki, www.suomenlinnanpanimo.fi

Takatalo & Tompuri, Virolahti, www.takatalotompuri.com

Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi

SOPP SHOP -pienpanimokauppa klo 21 asti

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat 26.-29.7. (viikko 2.):

Bock´s Corner Brewery, Vaasa, www.bockscornerbrewery.com

Husky Brewing, Helsinki, www.huskybrewing.fi

Hiisi Panimoyhtiö, Jyväskylä, www.hiisi.beer

Iso-Kallan Panimo, Kuopio, www.isokallanpanimo.fi

Karvilan Panimo, Karvila, www.karvilanpanimo.fi

Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi

Lapin Panimo Oy, Rovaniemi, www.lapinpanimo.fi

Maku Brewing, Tuusula, www.makubrewing.com

Masis Brewery, Espoo, https://masisbrewery.com/

Nilkko Brewing, Mäntyharju, www.nilkko.fi

RPS Brewing, Kuopio, https://www.rpsbrewing.fi/

Tired Uncle Brewing, Espoo, https://tireduncle.beer/

Unison Brewery, Joensuu, https://unisonbrewing.fi/

Puolalaisten pienpanimoiden osasto

SOPP SHOP -pienpanimokauppa klo 12–21

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi, www.suuretoluet.fi