Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma saapuu Turkuun

Suuret Oluet – Pienet Panimot
www.suuretoluet.fi

Tiedote 7.8.2020

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma saapuu Turkuun

Turun elokuu saa oman olutjuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) -festivaali saapuu torstaina Mannerheiminpuistoon (Mikaelinpuisto). Suomen suurin oluttapahtuma järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 13.–15.8.

Turun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on parikymmentä kotimaista käsityöpanimoa. Festivaali on avoinna torstaina klo 15–01 sekä perjantaina ja lauantaina klo 12–01. Sisäänkäynti suljetaan tuntia ennen sulkemisaikaa.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa huomioon. Alueelle on vapaa pääsy klo 18:aan asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtumien järjestelyistä vastaa 35-vuotisjuhliaan viettävä Lammin Sahti Oy. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että juhlavuosi menee työn merkeissä. SOPP-festivaali järjestetään loppukesän ja alkavan syksyn aikana peräti viidessä kaupungissa eri puolilla maata.

”Suuret Oluet – Pienet Panimot järjestettiin heinäkuun lopussa Helsingissä, jossa kymmenen päivän aikana kävi yli 20 000 ihmistä. Lahdessa olemme nyt elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja Turun jälkeen suuntaamme vielä Ouluun ja Tampereelle”, Kääriäinen kertoo.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjoaa joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

”Helsingin ja Lahden tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä erinomaisesti, sillä kauppa on käynyt hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Ikäraja Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtumaan on 18 vuotta. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, festivaali elää niiden mukaisesti.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta ja narikkapalvelut. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Kutsumme median edustajat tutustumaan tapahtuma-alueeseen avajaispäivän aikana torstaina 13.8. Ilmoittakaa tulostanne ennakkoon Pekka Kääriäiselle p. 050 559 4013

Lue lisää Turun SOPP:in  järjestelyistä ja Lahdessa mukana olevat panimot:
https://suuretoluet.fi/turku/

 

Valokuvia Pekka Kääriäisestä on ladattavissa tämän linkin takaa  (STT.info).
https://www.sttinfo.fi/tiedote/pienpanimot-saavat-nayteikkunan-helsingin-rautatientorille—kymmenen-paivan-suuret-oluet—pienet-panimot–terassi-avautuu-tiistaina-21-7?publisherId=69818089&releaseId=69885107

 

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi