Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma saapuu jälleen Ouluun

Suuret Oluet – Pienet Panimot
www.suuretoluet.fi

Tiedote 24.8.2020
Vapaa julkaistavaksi heti

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma saapuu jälleen Ouluun

Oulun elokuu saa oman pienpanimojuhlan, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) -festivaali avataan torstaina Oulun Kauppatorilla. Oluttapahtuma järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 27.–29.8.

Oulun SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 13 kotimaista käsityöläispanimoa ja 5 ruokatoimijaa. Lisäksi tapahtumassa on erillinen SOPP-Shop -myymälä, josta voi ostaa pienpanimoiden enintään 5,5-prosenttisia tuotteita mukaan klo 21:een saakka.

Festivaali on avoinna torstaina klo 14–24, perjantaina 14-01 ja lauantaina klo 12–01. Sisäänkäynti suljetaan tuntia ennen sulkemisaikaa.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa huomioon. Alueelle on vapaa pääsy klo 18:00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtumien järjestelyistä vastaa 35-vuotisjuhliaan viettävä Lammin Sahti Oy. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että juhlavuosi menee työn merkeissä. SOPP-festivaali järjestetään tänä kesänä peräti viidessä kaupungissa eri puolilla maata.

”Suuret Oluet – Pienet Panimot tapahtuma järjestettiin heinäkuun lopussa Helsingissä. Lahdessa olimme elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Turussa elokuun puolivälissä. Näissä SOPPeissa on tänä vuonna käynyt jo yli 30000 ihmistä. Oulun jälkeen suuntaamme vielä Tampereelle”, Kääriäinen kertoo.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjoaa joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

”Helsingin, Lahden ja Turun tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä erinomaisesti, sillä kauppa on käynyt hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Ikäraja Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtumaan on 18 vuotta. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, festivaali elää niiden mukaisesti.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi”, Kääriäinen opastaa.

Kutsumme median edustajat tutustumaan tapahtuma-alueeseen avajaispäivän aikana torstaina 28.8. Ilmoittakaa tulostanne ennakkoon Pekka Kääriäiselle p. 050 559 4013

Lue lisää Oulun SOPP:in järjestelyistä ja mukana olevat panimot:
https://suuretoluet.fi/oulu/

Valokuvia on ladattavissa tämän linkin takaa (STT.info).

https://www.sttinfo.fi/tiedote/pienpanimot-saavat-nayteikkunan-helsingin-rautatientorille—kymmenen-paivan-suuret-oluet—pienet-panimot–terassi-avautuu-tiistaina-21-7?publisherId=69818089&releaseId=69885107

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi