Siirry sisältöön

Medialle

Suuret Oluet-Pienet Panimot, SOPP, saapuu jälleen Tampereen 10.-12.9.2020 Ratinanniemeen.

Suuret Oluet-Pienet Panimot, SOPP, saapuu jälleen Tampereen 10.-12.9.2020 Ratinanniemeen.

 
Käsityöoluiden juhla tuo pienpanimot Tampereelle jo seitsemättä kertaa. Tapahtuma järjestetään Ratinanniemen Festivaalipuistossa. Mukana on 12 kotimaista pienpanimoa ja 6 ruokatoimijaa, jotka tuovat maistettavaksi noin 200 pienpanimotuotetta; oluita, siidereitä, long drinkkejä, tisleitä ja virvoitusjuomia sekä juomiin sopivaa ruokaa.

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2003 alkaen ja se sai alkunsa Lahdesta. Olutjuhlan järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy, joka täyttää tänä kesänä 35 vuotta ja on siten Suomen vanhin pienpanimo. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että juhlavuosi menee työn merkeissä. SOPP-tapahtuma järjestetään tänä kesänä viidessä kaupungissa eri puolilla maata. ”Suuret Oluet – Pienet Panimot tapahtuma järjestettiin heinäkuun lopussa Helsingissä. Lahdessa olimme elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Turussa elokuun puolivälissä ja Oulussa elokuun lopulla. Näissä SOPPeissa on tänä vuonna käynyt jo yli 35000 ihmistä.”, Kääriäinen kertoo.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa erityisesti huomioon; kaikille asiakkaille on oma istumapaikka ja alue on rakennettu väljäksi. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ikäraja SOPP-tapahtumaan on 18 vuotta. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, festivaali elää niiden mukaisesti.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjoaa joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan. ”Kesän tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä erinomaisesti, sillä kauppa on käynyt hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi ja pöytiä voi varata Tiketin kautta”, Kääriäinen opastaa.
 
Suomalainen olutfestivaali

SOPP-tapahtuman ajaksi Ratinanniemen Festivaalipuistosta on aidattu yli 3000 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa juomien kyytipojaksi. SOPP Shopista voi ostaa mukaan pienpanimoiden alle 5,5 %:n tuotteita klo 21 saakka.

Tampereen tapahtumassa torstaina klo 15 palkitaan Suomen Paras Olut -kilpailun voittajat. klo 18 on Aniko Lehtisen vetämä oluttasting ja klo 21.55 Byroshow. Perjantaina ja lauantaina on taustamusiikkia Jan Thoménin johdolla. Lauantaina on lisäksi illassa esiintymässä Mika Peltone.

 

SOPP-tapahtuma on avoinna Ratinanniemessä

torstaina                              10.9.              klo 15-24

perjantaina                          11.9.              klo 14-01

lauantaina                          12.9.              klo 12–01

 

Tapahtumassa käytetään vain oikeita laseja, jotka maksavat 5,00 (hyvitys palautettaessa 2,00), maistelulasi 5,00 (ei voi palauttaa, ei hyvitystä)

Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla. Lasipisteen hoidosta vastaavat tamperelaisten olutseurojen talkoolaiset.

 

Kaikilla myyntipisteillä käy maksuvälineenä joko korttimaksu tai käteinen. Haluamme tehdä maksamisesta helppoa ja ongelmatonta kaikille osapuolille!

 

Tampereelle mukaan ilmoittautuneet panimot:

 

Bock´s Corner Brewery                           Vaasa

Bryggeri Helsinki                                    Helsinki

Honkavuori                                              Joensuu

Lammin Sahti                                          Lammi, Hämeenlinna

Loimaan Panimo                                      Loimaa

Oma Panimo                                            Espoo ja Hyvinkää

Plevna/Koskipanimo                               Tampere

Pyynikin Brewing Company                   Tampere

Sonnisaari Panimo                                   Oulu

Takatalo & Tompuri Brewery                 Virolahti

Tornion Panimo                                       Tornio

Waahto Brewery                                      Savonlinna

 

Kutsumme median edustajat tutustumaan tapahtuma-alueeseen avajaispäivän aikana torstaina 10.9. Ilmoittakaa tulostanne ennakkoon Pekka Kääriäiselle p. 050 559 4013

 

Lue lisää Tampereen SOPP:in järjestelyistä: https://suuretoluet.fi/tampere/

 

Valokuvia on ladattavissa tämän linkin takaa (STT.info).

 

https://www.sttinfo.fi/tiedote/pienpanimot-saavat-nayteikkunan-helsingin-rautatientorille—kymmenen-paivan-suuret-oluet—pienet-panimot–terassi-avautuu-tiistaina-21-7?publisherId=69818089&releaseId=69885107

 

Yhteystiedot: Pekka Kääriäinen, tapahtuman johtaja, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi, www.suuretoluet.fi